Emma Roijackers
Emma Roijackers

Zomeravondconcert in Hoornderkerkje

Laatste mededelingen
Op Dinsdag 19 augustus wordt in de Hoornderkerk te Den Hoorn het tiende zomeravondconcert gegeven, georganiseerd door de Raad voor het zomerwerk van de Texelse kerken.

Het concert begint om 20.15 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd.Het concert zal worden verzorgd door : Emma Roijackers op viool en Riëtte Olthof op piano.

Emma Roijackers en Riëtte Olthof ontmoetten elkaar vorig jaar bij het Peter de Grote-muziekfestival in Groningen en zijn sindsdien enthousiast blijven samenspelen. Riëtte is opgegroeid op Texel waar ze haar eerste muzieklessen ontving aan de muziekschool.

Het programma dat zij dinsdag zullen spelen, bestaat uit werken van de componisten Bach, Beethoven en Brahms (de drie grote B’s) en van de minder bekende Poolse componiste Grażyna Bacewicz. Haar 1e deel van de 2e pianosonate (geschreven in 1953) is zeer energiek; het is een wilde virtuoze dans die tegelijkertijd ook romantisch en lyrisch is. In het hele programma zullen solostukken worden afgewisseld met duo-werken. Met als hoogtepunt de grote derde sonate voor viool en piano van Johannes Brahms.

Deze sonate, misschien wel de mooiste van zijn drie vioolsonates, omvat intieme melancholische melodieën, lange onheilspellende passages, zelfs jazzy swingende ritmes en eindigt in een onstuimige extatische finale.
Riette Olthof