Broadway 2018; op 25 plekken stellen ook dit jaar Hoornders hun woon- of werkruimte beschikbaar aan het festival
Broadway 2018; op 25 plekken stellen ook dit jaar Hoornders hun woon- of werkruimte beschikbaar aan het festival Foto: Gerard Timmerman/Texelse Courant

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Voorverkoop Broadway gaat beginnen

Kunst & cultuur

Eens in de twee jaar wordt in het pinksterweekeinde Broadway Den Hoorn gehouden. En dit jaar is het weer tijd voor het gezellige huiskamertheaterfestival. Voor Broadway Den Hoorn 2024 zijn bekende en minder bekende artiesten aangetrokken. Een greep: Bovenste Knoopje Open, Blauwe Vinkjes, Vlamousse, Marja van Katendrecht, Kiki Schippers, Piepschuim, Katinka Polderman, Ruud Smulders, Fay Lovsky en Gerrie Hondius. De voorverkoop begint zondag, op Eerste Paasdag.

Drie dagen lang - vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 mei - is Den Hoorn het bruisende theaterhart van Nederland. Op 25 plekken in het dorp zullen dan woningen, schuren, garages en werkplaatsen zijn ingericht als theater. De verkoop van kaarten begint zondag om 12.00 uur in restauranttheater De Toegift op Klif 12.

Vier per avond

Per avond wordt op ieder adres vier keer voor een halfuur opgetreden. Ruim zeventig artiesten spelen in dat weekeinde in totaal driehonderd voorstellingen. Voor bezoekers is het kiezen uit meer dan vijfhonderd combinaties van optredens. De speelplekken liggen op loopafstand van elkaar, namelijk aan de Witteweg, Klif, de Naalrand en de Herenstraat. Ook artiesten van Texelse bodem treden er op. Sien Bleys debuteert met gedichten uit Dans door de wind. Nieuw zijn dit jaar ook Jesse Bakker en Benjamin de Boer; beiden woonden ooit op Klif en keren nu terug om te spelen. Zij brengen als Bakker en de Bas hun speciaal voor Texel geschreven voorstelling ‘Het kind zit op Texel’.

Voor de kinderen

Voor de kinderen zijn er twee speciale voorstellingen van De Hermannen in dorpshuis De Waldhoorn. De voorstelling heet Herman, we have een probleem en wordt gegeven op zaterdag- en zondagmiddag om 15.00 uur.

Kaarten kunnen zondag vanaf 18.00 uur ook online worden besteld op de website www.broadwaytexel.nl en dan worden afgehaald in De Toegift.

Lees verder op pagina 4 ->