Beeld van een vorige Klifhanger
Beeld van een vorige Klifhanger Foto: Kirstin Edelmann

‘Grenzen verleggen’ het thema van Klifhanger

Kunst & cultuur

Voor de elfde keer wordt in en om Den Hoorn de manifestatie Klifhanger 2023 gehouden. Van donderdag 8 tot en met zondag 11 juni zijn er allerlei vormen van kunst aan te treffen. De bezoekers kunnen daarvoor terecht op diverse locaties, zowel in de openlucht als in binnenruimten. Het thema is ‘Grenzen verleggen’.

Het gebodene varieert van ‘land art’, wandkleden, schilderkunst, keramiek, film en installaties tot ‘performance’. De deelnemende kunstenaars, die alle ruimte voor een eigen interpretatie van het thema kregen, presenteren hun speciaal voor Klifhanger 2023 gemaakte kunst. Het werk heeft een binding met de plaats waar het wordt gepresenteerd. Gedurende deze vier dagen zijn de kunstenaars overdag aanwezig bij hun werk en het publiek kan gemakkelijk met hen in contact treden.

Diversiteit aan grenzen

Op Texel bestaat een grote diversiteit aan landschappelijke begrenzingen, zoals tuinwallen, sloten en houtwallen en de overgangen van water naar land. Ook menselijke grenzen - psychisch, sociaal en fysiek - komen aan de orde in deze soms interactieve tentoonstelling van beeldende en uitvoerende kunst. Al wandelend of fietsend langs de route met twaalf uiteenlopende kunstwerken, kunnen de bezoekers zich verwonderen en laten verrassen.

Dorpshuis De Waldhoorn is, naast tentoonstellingsruimte, het centrale Klifhanger-informatiepunt. Er is daar tevens een verkoopexpositie met werk van deelnemende kunstenaars. Het bezoek aan Klifhanger is gratis, net als de vouwkaart met toelichting en plattegrond, die op diverse plaatsen op het eiland is te verkrijgen, zoals bij de VVV in Den Burg en van 8 tot 11 juni in De Waldhoorn, Herenstraat 30. Voor meer informatie: www.klifhangertexel.nl.