De van oorsprong Texelse Mirre Valkenburg brengt hartstochtelijke liederen uit warmbloedige culturen
De van oorsprong Texelse Mirre Valkenburg brengt hartstochtelijke liederen uit warmbloedige culturen

Een Bizonder TOF Weekend - Theater Op de Fiets

Kunst & cultuur

In het komende weekeinde is het tijd voor Theater Op de Fiets, of wel een TOF Weekend. Met deelname van Blonde Bizon, bekend van Broadway, reden waarom van een Bizonder TOF Weekend wordt gesproken.

Zaterdag kan worden gefietst langs vier plekken in en om Den Hoorn, waar verschillende vormen van theater worden uitgeoefend. Het rondje is nog geen tien kilometer lang. De deelnemers wordt een routebeschrijving meegegeven en er fietst ook een suppoost mee. De vrouwen van Blonde Bizon spelen Ik begin bij jou. Het is een nu eens komische en dan weer ontroerende voorstelling over een moeder-dochterrelatie. Het publiek zal daarbij worden ingewerkt als zorgteam. De voorstelling gaat gepaard met levende muziek en geurt naar narcissen en HEMA-worst. De van oorsprong Texelse zangeres Mirre Valkenburg brengt O cantar do mar (Het zingen van de zee). Haar genre is warmbloedige muziek, zoals de Argentijnse tango, de Portugese fado en hartstochtelijke Spaanse liederen. Uit die laatste zal blijken dat de weemoed der Galiciërs niet veel verschilt van de hartkloppingen in de ziel van Texel. Het geheim van Janna’s koffie is een poppenvoorstelling voor volwassenen, gebracht door Theater Poppekus. Hierin gaat Janna een dagje op bezoek bij haar zus. Haar Job staat erop alleen thuis te blijven, maar de vraag is of hij zich kan redden. Beroeps-Achterhoeker Bas ten Have speelt Licht. In deze eigen voorstelling brengt hij een ode aan het licht dat we in meerdere vormen dagelijks om ons heen ervaren. Dit doet hij met behulp van mime, grappen, poëzie en muziek.

Zondag 4 juni

Zondag speelt Blonde Bizon in de Hoornder Vermaning de voorstelling Je zal jezelf maar zijn, in gezelschap van Frits Lambrechts (86 jaar). Ze spelen en zingen een echt familiefestijn. Opa, moeder, dochter en kleindochter zijn intens verbonden en ze zingen elkaar de tent uit, afgewisseld met snijdende dialogen.

Een kaartje voor de vier voorstellingen op zaterdag kost € 20. De voorstelling van Blonde Bizon op zondag is toegankelijk voor € 17,50. De prijs van een passe-partout voor beide dagen is € 32,50. Bestellen kan per e-mail aan bizondertof@gmail.com.