Wilde orgelklanken (en drums) bij Jazz on the Waves
Wilde orgelklanken (en drums) bij Jazz on the Waves Foto: Pixabay

Zondag Jazz on the Waves in Proeflokaal De Zwaan

Kunst & cultuur

Club Jazz on the Waves heeft voor komende zondag, in samenwerking met de Texelse Bierbrouwerij, een extra jazzconcert georganiseerd. In het winterseizoen werden onder die vlag in De Waldhoorn vier succesvolle concerten gegeven. Onder andere Hans Dulfer, Han Bennink, Robin Nolan en Eric Vloeimans traden er op.

Nu wacht de liefhebbers aanstaande zondag de uitsmijter van het seizoen in café De Zwaan, het proeflokaal van Texels te Den Burg. Om 15.00 uur treedt dan het swingende duo Wild Organ & Drums op.

Energieke jazz

Organist Hans de Wild en drummer Peter Weissink spelen energieke, soulachtige jazz met hints naar funk en dance. De Wild vertrok na zijn studie aan het Prins Claus Conservatorium naar New York om jazzmuziek te leren. In Amerika kreeg hij een beurs voor The Berklee College of Music in Boston. Hij speelde er onder meer met de wereldberoemde gitarist Lee Ritenour, winnaar van een Grammy Award.

De toegang kost tien euro, maar leden van Club Jazz on the Waves hebben er vrij entree. Reserveren is gewenst en dat kan per e-mail aan jazzonthewaves@gmail.com.