Marjan Witte
Marjan Witte Foto: aangeleverd

Glaskunstenares Marjan toont werk in de Kunstboet

Kunst & cultuur

In de Kunstboet laten kunstenaars hun werk zien en hoe dat tot stand komt. Marjan Witte, geboren op Texel, is daar nu ook met haar glaskunst aanwezig. Daarmee kan in de dagen rond kerst extra schittering aan het licht worden gegeven.

Haar herinneringen aan Texel zijn Marjans voornaamste inspiratiebron. De zee, het strand en de duinen zijn in haar werk terug te zien. Ze woont al jaren niet meer op Texel, maar het eilandgevoel blijft door haar aderen stromen. “Het glas reflecteert het gevoel van het eiland. Hierdoor heeft mijn werk voor mij iets vertrouwds, een gevoel van vrijheid, de vrijheid om iedere dag weer iets moois te mogen maken”, zegt Marjan er zelf over. Ze maakt een grote variatie aan kleurrijke glasobjecten voor binnen en buiten, van minuscuul verfijnd tot groter werk en van serieuze zaken tot objecten met een knipoog.

Glaskorrels

Marjan werkt veel met glaspoeder in verschillende kleuren en grofheden. Ze strooit het op een glasplaat en maakt zo in vele poederlagen opgebouwde afbeeldingen. Door deze minuscule strooitechniek lijkt het werk te zijn geschilderd en moet men vaak meerdere keren kijken om te zien dat dit niet het geval is. Met deze specialisatie geeft Marjan haar werk een extra dimensie en met deze techniek heeft ze zich weten te onderscheiden binnen de glasfusekunst.

Openingstijden

De Kunstboet is in de wintermaanden op zaterdag geopend van 11.00 tot 16.00 uur en in de kerstvakantie ook op dinsdag en donderdag. Het adres is Schilderweg 194, halverwege Den Burg en Oudeschild.