Collage over 'Positieve Gezondheid'.
Collage over 'Positieve Gezondheid'. Foto: Kerngezond Texel

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Positieve gezondheid in theater

Gezondheid

In Cinema Texel is woensdagavond 7 juni een theatervoorstelling over Positieve Gezondheid. Het is voor iedereen die zich betrokken voelt bij gezondheid op Texel: professionals in zorg en welzijn, sport en onderwijs, ambtenaren en inwoners. Tevens een gelegenheid nader kennis te maken met organisator Kern Gezond Texel en Positieve Gezondheid.

De gemeente Texel werkt samen met de Coöperatie Kern Gezond Texel aan meer gezondheid voor alle inwoners. Dat is volgens de initiatiefnemers hard nodig. “Want ook op Texel dreigt een ‘zorginfarct’ Het gedachtegoed van ‘Positieve Gezondheid’ kan dit tij mogelijk iets keren. Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid, die bijdraagt aan het vermogen van mensen om beter met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen om te gaan. Dit kan weer zorgen voor meer gezonde levensjaren en meer veerkracht.”

Wat is ‘Positieve Gezondheid’? Wat kun je ermee voor jezelf en je omgeving en wat betekent het in de praktijk? Op deze en andere vragen komt een antwoord in de “inspirerende, interactieve en theatervoorstelling over Positieve Gezondheid”. Inloop vanaf 19:30 uur, aanvang 20:00 uur. Aanmelden via info@kerngezondtexel.nl.