Allegro, onder leiding van Nelleke Schreur, is een van de deelnemende koren
Allegro, onder leiding van Nelleke Schreur, is een van de deelnemende koren Foto:

Elf Texelse koren laten zich horen in de Maartenskerk

Cultuur

In Oosterend wordt op zaterdag 25 maart de Korendag Texel gehouden. Deze is voor het eerst georganiseerd en daarvoor tekent de Vriendenstichting van de Maartenskerk. Er doen elf Texelse koren mee aan dit festijn, dat om 12.00 uur begint.

Het Visserskoor bijt dan het spits af onder leiding van André Keijzer. Daarna treden de volgende koren op: de Waddenvogels o.l.v. Ali Terpstra, de Maartenscantorij o.l.v. Jaap van der Slikke, het Texels Christelijk Mannenkoor o.l.v. Jan Beijert, het Smartlappenkoor o.l.v. Iet de Ruiter, The Voices of Light o.l.v. Nelleke Schreur, Amici Cantus o.l.v. Lida Wels, Allegro o.l.v. Nelleke Schreur, Het Koortje en de Achter de Rugediekzangers - beide o.l.v. Rob Hodzelmans - en tenslotte het Popkoor Texel o.l.v. Arlene Coyle.

De koren krijgen elk 45 minuten toebedeeld; dit is inclusief de wissels. Publiek is doorlopend welkom na het kopen van een passe-partout voor de hele dag bij de ingang van de kerk. Die kost € 5,- en bij dat bedrag zijn koffie en thee voor de hele dag inbegrepen. Kijk voor meer informatie op de website www.maartenskerktexel.nl.