Afbeelding
Foto:

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

13 koren uit heel Nederland op Artex Popkorendag

Cultuur

Popkoren uit de provincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht, Friesland en Groningen reizen zondag naar Texel om deel te nemen aan de eerste Artex Popkorendag. Tussen 12.00 en 19.00 uur zal er doorlopend worden opgetreden in Question Plaza en het Glazen Paleis. De toegang is gratis.

Door de coronapandemie moest het nieuwe evenement tot twee keer toe worden geannuleerd. “We hebben allemaal enig geduld moeten betrachten, maar gelukkig bleven alle koren en sponsoren aangesloten, zodat we door kunnen. Daar zijn we iedereen heel erkentelijk voor”, aldus Sander Boschma, directeur van Artex Kunstenschool Texel.

Zeven uur muziek

Maar liefst dertien koren brengen zondag zeven uur aan popmuziek ten gehore. Het repertoire is zeer gevarieerd, van The Beatles en Queen tot songfestivalnummers en hardrock. De Popkorendag is een initiatief van het Artex Popkoor (foto), dat al sinds 2008 bestaat. Boschma: “Texel heeft een mooie muzikale traditie met veel orkesten, bands, koren en bijna evenveel festivals, grotere en kleinere muzikale evenementen. Wij waren het volkomen met het Popkoor eens dat het de hoogste tijd werd om een nieuw evenement toe te voegen.”

Het programma en het repertoire van de koren staan op www.artex-texel.nl. (Fotomontage: Gerard Verhoeven)