Afbeelding
Foto: aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Texelse thriller over een mysterieuze verdwijning

Cultuur

Peter van Beek presenteert zaterdag zijn zevende Texelse thriller. Het eerste exemplaar van ‘Furie’ wordt in ontvangst genomen door Frank Spooren, directeur van VVV-Texel. In ‘Furie’ wordt rechercheur Lone Telander geconfronteerd met een verdwijning, waarvan het spoor naar het Zweedse dorpje Eksjö leidt.

De vermissing van de succesvolle ondernemer Wiechert Kos in Den Burg lijkt aanvankelijk een routinezaak. Dan blijkt dat hij er naast zijn huwelijk een geheim liefdesleven op nahield. Een aangestoken brand in Oosterend lijkt met de zaak te maken te hebben, maar het onderzoek van Lone en haar collega’s loopt muurvast. Totdat de Zweedse rechercheur Eva Strandberg hun te hulp schiet om de moordenaar op Texel alsnog te ontmaskeren.

Presentatie bij Nauta Boek

Furie wordt zaterdag om 14.00 uur bij Nauta Boek in Den Burg gepresenteerd. Daarna volgt een signeersessie. Van Beek studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Nijmegen en geeft er les aan middelbare scholen. Na zeven jeugdboeken begon hij aan deze reeks Texelse thrillers.