Elisabeth Waverijn en Lauri Brons in de kerk van De Waal
Elisabeth Waverijn en Lauri Brons in de kerk van De Waal Foto: aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Elisabeth Waverijn

Elisabeth Waverijn is redacteur bij Texelse Media

Gratis voorjaarsconcert in Waalderkerk

Cultuur

Zangeres Lauri Brons en pianiste Elisabeth Waverijn zijn sinds kort officieel huurder van de Waalderkerk. Om dit nieuwe muziekavontuur af te trappen, geven ze op donderdag 28 april een gratis voorjaarsconcert. Ze zullen een diverse selectie uit hun repertoire laten horen, wat reikt van musicalklassiekers tot moderne popmuziek.

Het Texelse tweetal werkt sinds vorig jaar samen en heeft in 2021 een succesvolle concertreeks in de Waalderkerk gegeven.

Cursus solozang

“We vinden de kerk in De Waal echt heerlijk om te spelen; de akoestiek is er prachtig en het is een heel erg fijne ruimte. Het is heel mooi dat we nu de kans krijgen om op deze plek onze eigen programma te organiseren”, aldus Lauri. “We geven hier sinds maart een cursus solozang en het is heel bijzonder om te zien wat de ruimte met mensen doet. Je zingt heel anders in een kerk dan wanneer je in een lokaal staat”, vult Elisabeth aan.

Muziekkerk De Waal

Onder de noemer Muziekkerk de Waal nemen Elisabeth en Lauri de organisatie op zich, van allerlei activiteiten die met muziek te maken kunnen hebben. Ze hebben er een aantal dagen in de week de ruimte voor cursussen, concerten en meezingmiddagen. Tijdens het concert maken ze hun zomerprogramma bekend. Het concert begint om 19.30 en duurt ongeveer een uur. Donaties zijn welkom.