De Andersons zingen op Broadway Den Hoorn 2022
De Andersons zingen op Broadway Den Hoorn 2022 Foto: Linde Dorenbos

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Kaartverkoop Broadway begint op Eerste Paasdag

Cultuur

In theater de Toegift in Den Hoorn begint op Eerste Paasdag, zondag 17 april, om 12.00 uur de verkoop van de kaarten voor Broadway Den Hoorn 2022. Het huiskamertheaterfestival wordt gehouden in het pinksterweekeinde. In totaal wordt er ruim honderd keer opgetreden in 27 speciaal daarvoor tot theaters omgebouwde huiskamers, schuren, garages en werkplaatsen in Den Hoorn. Op elk van die plekken wordt elke avond vier keer opgetreden voor een half uur. De aanvangstijden zijn 19.30, 20.30, 21.30 en 22.30 uur. Een avondkaart voor vier optredens kost € 29,50.

De theaters liggen aan de Herenstraat, de Naalrand, het Klif en de Witteweg. Ze zijn voornamelijk ingericht in huiskamers, maar ook in dorpshuis de Waldhoorn, de kantine van sportvereniging ZDH, de werkplaats van Vermeulen Bikes en de schuren van Arie en Axel Lap.

Nieuw op Broadway

Nieuw tijdens deze editie van Broadway Den Hoorn zijn de kindervoorstellingen en een speciale, extra late voorstelling. Op zondagavond brengen de cabaretiers Mattijs Verhallen en Hans Lebbis deze ‘late night show’ om 23.30 uur. Deze voorstelling van ruim een uur wordt gehouden in de nieuwe schuur op Klif 33, in een ‘rokerige’ kroegsfeer met veel whiskey en ongeremd plezier. Voor deze voorstelling zijn extra kaarten te verkrijgen voor € 12,50. De kindervoorstellingen zijn op zaterdag- en zondagmiddag om 15.00 uur en worden gegeven door De Hermannen in de kantine van ZDH. De Hermannen presenteren er hun oplossing voor het afvalprobleem, waarvoor ze de recyclemachine hebben uitgevonden. “Je gooit je troep erin en de mooiste, nieuwe spullen komen eruit. Van een leeg eierdoosje, drie bananen en een oude paperclip maken wij zonder problemen een nieuw skateboard.” Kinderen tot en met twaalf jaar betalen € 5 voor een kaartje, wie ouder is dan twaalf betaalt € 10.

Bekend en minder bekend

Tijdens Broadway Den Hoorn kun je traditioneel rekenen op bekende en minder bekende artiesten. Tot de terugkerende muzikanten en kleinkunstenaars behoren Kiki Schippers (met band), Andermans Veren Live, de Andersons, Lonneke Dort, Bovenste Knoopje Open, Mylou Frencken, Aimabele Schoften, Anne van Rijn, Dorine Wiersma, Silvester Zwaneveld en Niet Schieten! En er zijn natuurlijk nieuw en talentvolle debutanten zoals Ruud Smulders, Thjun Arts, de Blauwe Vinkjes, Luuk Ransijn en De Meisjes Met de Wijsjes. De Mannen van Taal - Frank van Pamelen, Jan J. Pieterse en John Schleipen - brengen een Ode aan Texel. Er is op Texel geen schaap dat ze niet kennen, geen paal waar ze niet zijn gestrand en geen slufter waar ze niet eens hebben geslufterd. Ze spelen een hartstochtelijke en hilarische ode aan het eiland, waaraan ze veel te danken hebben. 

Nachtband

Elke avond na de laatste optredens gaat in theater De Toegift de Nachtband spelen onder leiding van Johan Hoogeboom. De band speelt door tot in de late uurtjes en verwelkomt elke avond speciale gasten. Het aantal personen dat de Nachtband in De Toegift kan bijwonen is beperkt, omwille van de veiligheid, maar in de tent op het terras van het theater is de Nachtband via een scherm live te volgen.

Kaartverkoop ook online

De kaarten gaan zondag 17 april om 12.00 uur in de verkoop in theater De Toegift aan Klif 12. Bezoekers hebben de keuze uit honderden combinaties van optredens. Zij krijgen gekleurde polsbandjes mee, die geldig zijn voor één avond. Daarmee kunnen ze ook toegang krijgen tot de Nachtband, maar hier geldt wel: vol is vol. Bezoekers krijgen een speciale toegangskaart van de door hen gekozen voorstellingen. Deze kaart moet ook worden getoond bij de entree van de theaters. De verkoop van kaarten via de speciale webshop www.broadwaytexel.nl begint zondagmiddag om 18.00 uur. Op die site is ook het laatste nieuws over Broadway Den Hoorn 2022 te vinden, zoals evenals eventuele veranderingen in het programma.

Speciaal voor Broadway wordt een gratis parkeerterrein ingericht in het weiland naast de kerk, te bereiken via het Lage Wegje. Ruimte om fietsen te stallen is er bij de Drijverschool aan de Naalrand. Aan het Klif, tegenover de buitenbar van theater De Toegift, worden openbare toiletten geplaatst. De organisatie van Broadway Den Hoorn is in handen van het bestuur van de stichting Broadway Texel. Theater De Toegift is het kloppend hart van het festival. Daar is ook de EHBO-post, vindt de kaart- en muntenverkoop plaats en is het nieuwe programmaboekje te verkrijgen. Tegenover de Toegift, op Klif 17, is tijdens het festival een ‘infoshop’ ingericht in de schuur van Mieke en Joop Vlaming.