Afbeelding

Smaakmakers, culinaire tocht door Den Burg

Algemeen

In het centrum van Den Burg wordt op zaterdag 16 maart Smaakmakers Texel gehouden. Het is een culinaire wandeling door het dorp, een leuke manier om kennis te maken met de kookkunsten van de deelnemende restaurants. Wie gezellig aan wil schuiven, kan nu kaarten reserveren.

Tijdens deze wandeling door het hart van Den Burg vallen de deelnemers van de ene culinaire verrassing in de andere. De Smaakmakers staan op zaterdag 16 maart van 12.00 tot 17.00 uur voor hen klaar met verrassende, tongstrelende gerechtjes.

Restaurants en proeflokaal

De route voert de wandelaars langs de restaurants De Eilandkeuken in de Gravenstraat, Hart van Texel in de Zwaanstraat, De Kastanjeboom op de Stenenplaats, The Juice Car en Witlof in de Weverstraat en delicatessenzaak Smakelijk & Meer in de Waalderstraat. Tussen 16.00 en 19.00 uur zijn de deelnemers aan de culinaire wandeling van harte welkom in Proeflokaal De Zwaan in de Zwaanstraat, waar ze worden getrakteerd op een heerlijk biertje van een van de vijf Texelse brouwerijen. Een kaart kost € 64,50 voor de hele proeverij. Tickethouders ontvangen enkele dagen van tevoren een e-mail met daarin de startlocatie, waar zij aan hun culinaire ronde door het dorp mogen beginnen. Wie de ticket meeneemt naar de startlocatie ontvangt daar je proeftickets, waarmee het proeven kan beginnen. Tickets zijn te bestellen op www.smaakmakerstexel.nl.