De gemeente geeft donderdag informatie over de nieuwbouw op dit terrein
De gemeente geeft donderdag informatie over de nieuwbouw op dit terrein Foto: Henk Cornelissen

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Inloop over bouw 90 sociale huurwoningen Marsweg-Noord

Algemeen

Naast de 120 huurwoningen die dit jaar worden gebouwd op het terrein Marsweg-Zuid - zowel sociale huurwoningen als huizen in het middeldure segment - heeft de gemeente ook het voornemen 90 nieuwe sociale huurwoningen op Marsweg-Noord te plaatsen. Deze woningen zijn bestemd voor jongeren, starters, statushouders en Oekraïners.

Op donderdag 15 februari houdt de gemeente daarom een informatiebijeenkomst in de Buureton. Van 16.30 tot 19.00 uur kunnen belangstellenden daar langskomen om kennis te nemen van dit nieuwbouwplan. Aanmelden van tevoren is niet nodig. Medewerkers van de gemeente en van maatschappelijke organisaties zijn er dan aanwezig om de ontwikkelingen rond het project Marsweg-Noord toe te lichten en vragen van bezoekers te beantwoorden.

Doelgroepen

“De vraag naar betaalbare woningen op Texel is groot. Zo ook bij onze jongeren en starters. Daarnaast hebben we te maken met de jaarlijkse taakstellingen vanuit het rijk, die ons ertoe verplicht statushouders en vluchtelingen uit de Oekraïne van een woonplek te voorzien. Met dit project op Marsweg-Noord, met 90 sociale huurwoningen, hopen we ook deze groep woningzoekenden snel een passende oplossing te bieden”, aldus wethouder Remko van de Belt, die in het gemeentebestuur verantwoordelijk is voor de portefeuille Wonen.

Huizen kant-en-klaar

Het college van burgemeester en wethouders is voornemens de raad in maart over het project te adviseren. Daarna begint de vergunningprocedure. De woningen worden in een fabriek gebouwd en komen kant-en-klaar aan op Marsweg-Noord. Daardoor is de bouwtijd korter en de overlast van bouwverkeer minder intensief dan bij reguliere bouw. Bovendien zijn deze goed geïsoleerde één-, twee- en driekamerappartementen snel klaar voor bewoning. Het doel is om de woningen in dit jaar te plaatsen. Ze blijven er voor de duur van 15 jaar staan.

Raadsinformatieavond uitgesteld

De openbare raadsinformatieavond over het woningbouwplan Marsweg-Noord, die morgen (donderdag) zou worden gehouden, wordt uitgesteld. Daartoe is besloten omdat de afspraken met het Rijksvastgoedbedrijf over de woningen nog niet zijn afgerond. Het college verwacht daarover nog deze maand een besluit te kunnen nemen en dan zal half maart een nieuwe informatieavond worden belegd. In april kan de raad dan besluiten over Marsweg Noord.

De hierboven beschreven inloop gaat dus wél door. Wie is geïnteresseerd in dit project is op 15 februari welkom in De Buureton. Het adres is Beatrixstraat 43 in Den Burg.