De boodschap voor de weggebruikers staat al een tijdje in de berm
De boodschap voor de weggebruikers staat al een tijdje in de berm Foto: Henk Cornelissen

Deze week hinder door werk aan Kooybrug

Algemeen

In de komende week, van dinsdag tot en met donderdag, zal nu en dan de verkeersstroom over de Kooybrug worden onderbroken voor werkzaamheden. Dat heeft gevolgen voor het verkeer tussen Den Helder en de Afsluitdijk.

Rijkswaterstaat voert nog tot het eind van deze maand verschillende werkzaamheden uit aan de Kooybrug. Zo worden ten behoeve van de scheepvaart de wachtplaatsvoorzieningen en remmingwerken vervangen.

Verkeer wordt stilgezet

Van maandag 5 tot en met woensdag 7 februari wordt het verkeer daarvoor nu en dan stilgezet tussen 09.00 en 15.00 uur. Voor korte tijd wordt dan de weg afgezet en gaan de slagbomen voor de brug naar beneden. De extra reistijd kan door de filevorming oplopen tot een halfuur. Op informatieborden langs de weg worden weggebruikers geattendeerd op de mogelijke verkeersstops. Verder wordt een aantal kleine onderdelen van de brug vervangen zoals leuningen en toegangsdeuren. Deze werkzaamheden duren nog tot vrijdag 8 maart 2024.

Hinder scheepvaart

Tot eind februari is er voor de scheepvaart over het Noordhollandsch Kanaal bij de Kooybrug beperkt hinder voor schepen met een doorvaarthoogte boven 8,30 meter. Bediening van de brug voor deze schepen is op verzoek en kan tot 24 uur van tevoren worden aangevraagd. Schippers met vaartuigen lager dan 8,30 meter hebben hier geen last van.

Informatie

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers en vaarweggebruiker hun reis goed voor te bereiden en op tijd weg te gaan. Dit kan via de routeplanners op de website van Rijkswaterstaat en door gebruik te maken van actuele navigatiesystemen.