De door brand geteisterde kamer
De door brand geteisterde kamer Foto: Gemeente Texel

Brand in gemeentehuis zonder ernstige gevolgen

Algemeen

In een van de kantoren in het gemeentehuis is zondagavond brand ontstaan. De brandweer was snel ter plekke en binnen enkele minuten werd het sein ‘brand meester’ gegeven.

“Dankzij snel handelen van de brandweer en de bode is de schade beperkt gebleven en kunnen we de reguliere gemeentelijke dienstverlening voortzetten”, aldus gemeentesecretaris Esther Wolfkamp.

Ventilator in raamrooster

De brand is ontstaan door warmteontwikkeling rondom een ventilator in een raamrooster. De komende periode wordt hier nog grondig onderzoek naar gedaan. Het rookalarm is afgegaan en na een automatische melding waren de bode en de brandweer snel ter plaatse om verder onheil te voorkomen. Door dit snelle handelen is de schade beperkt gebleven. In de aangrenzende kantoren is beperkte rookschade ontstaan. Reeds op maandag werd hier schoongemaakt, waarna alle kantoorruimtes dinsdag weer te gebruiken waren, uiteraard met uitzondering van de kamer waarin de brand heeft plaatsgevonden.

De dienstverlening van de gemeente kan gewoon worden voortgezet. Doordat de gemeente is overgegaan op hybride werken, kunnen medewerkers ook thuis hun taken vervullen. “Alle publieke functies kunnen zonder belemmering worden uitgeoefend”, aldus de secretaris.