Afbeelding
Foto: Jan Vasek/Pixabay

Dit artikel is geschreven door
Pepijn Dros

Pepijn Dros is redacteur van onder meer Texel dit Weekend en de Vakantiekrant.

Vierde kroegentocht in teken van sociale media

Algemeen

Uit signalen van bezorgde ouders en opvoeders blijkt er behoefte te zijn aan informatie over sociale media, grenzen stellen, groepsdruk en bijbehorende risico’s. Daarom organiseert de werkgroep ouderkracht op woensdag 29 november de vierde informatieve kroegentocht in Den Burg.

Door ervaringen uit te wisselen krijgen ouders en opvoeders meer handvatten om het gesprek met hun kind(eren) te voeren. Het gezelschap van gelijkgestemden zal van locatie naar locatie gaan, waarbij er elke keer een ander onderwerp aan bod komt. De avond start met een inloop vanaf 19:15 uur in Time Out, Wilhelminalaan 1 in Den Burg. Om 19:30 start het officiële gedeelte en zullen L!M!TS, de GGD, de Hoofdzaak en Young 4 Ever het gesprek met de aanwezigen aangaan in achtereenvolgens de Time Out, het Schoutenhuys en Proeflokaal de Zwaan. Er zullen ook twee jongeren met een rugzak vol levenservaring aanwezig zijn, die hun verhaal delen vanuit de Hoofdzaak, een bloeiend netwerk voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Tijdens de informatieve kroegentocht zal uitleg gegeven worden van de verschillende sociale media apps, wat de positieve en negatieve effecten ervan zijn, hoe je met het gezin op een leuke manier de bewustwording van schermtijd kunt verhogen, wat de gevolgen zijn van digistress en cyberpesten en hoe je als ouder het gesprek met je kinderen kunt aangaan. Voor vragen, tips of aanmeldingen kan contact opgenomen worden met Cintha Stiekema (06-30328467 of cintha@texelgezinnen.nl).