De sint tijdens zijn bezoek aan Texel vorig jaar (Foto: Jeroen van Hattum/archief Texelse Courant)
De sint tijdens zijn bezoek aan Texel vorig jaar (Foto: Jeroen van Hattum/archief Texelse Courant) Foto: Jeroen van Hattum/archief Texelse Courant

Sinterklaas zet zaterdag voet aan wal in Oudeschild

Algemeen

Sinterklaas en zijn pieten zetten komende zaterdag 18 november om 12.30 uur voet aan wal op Texel. Dat gebeurt tijdens de Sinterklaasintocht op de haven van Oudeschild. De stichting Sint en Piet Texel, die de intocht organiseert, maakt er graag weer een mooi feest van, voor alle kinderen en hun ouders en grootouders.

De sint en zijn pieten arriveren aan de kade bij het havenkantoor en Havenhotel At Sea Texel. De goedheiligman en zijn gevolg worden muzikaal onthaald door de Pietenband. Aansluitend is er de intocht van het gezelschap in Den Burg. Die begint om twee uur met een rondgang door het dorp vanaf de rotonde Emmalaan-Elemert.

De route door Den Burg

De optocht gaat via de Ada van Hollandstraat - op voorwaarde dat deze toegankelijk zal zijn - door de Keesomlaan terug naar de Elemert en dan door de Parkstraat, de Weverstraat, de Stenenplaats, de Hogerstraat, de Gasthuisstraat, De Zes, de Burgerhoutstraat, de Waalderstraat, de Stenenplaats en de Binnenburg naar de Groeneplaats. De aankomst daar is ongeveer om kwart over drie. Vandaar gaat Sint Nicolaas met zijn pieten naar het Glazen Paleis in de Wezentuin, waar eveneens de Pietenband optreedt. De kinderen staan daar vooraan en de ouders mogen een stukje naar achteren in het park staan, zodat de kinderen alles goed kunnen zien.

Sint is gek op tekeningen

Sinterklaas heeft vooraf al een verzoek naar Texel laten uitgaan: hij ontvangt op 18 november graag mooie zelfgemaakte tekeningen van de kinderen.