Afbeelding

Optreden folkloristische dansgroep in De Hof

Algemeen

Seniorenvereniging Texel organiseert op zaterdag 7 oktober een optreden van de Westfriese folkloristische dansgroep ‘Hoogwouderdansers’ in dorpshuis De Hof in De Koog. 

De dansgroep Hoogwouderdansers bestaat uit 48 leden, waaronder zes muzikanten. De (oud)Texelse Sandra Witte maakt deel uit van die groep en kijkt ernaar uit om op Texel te mogen optreden. De dansgroep gaat gekleed in klederdracht van omstreeks het jaar 1900. Met tien dansparen worden Walsen, Polka’s en Boerendansen gedanst.

De zaal opent zaterdag 7 oktober om 10:15 uur .Het optreden begint om 10:45 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De toegang is gratis. Er is koffie en wat lekkers. Iedereen is van harte welkom. Aansluitend aan het optreden in De Hof gaat de dansgroep naar het Verpleeghuis in den Burg om de inwoners te laten genieten van hun kunst. Seniorenvereniging Texel sponsort dit optreden.

Voor vervoer kan eventueel een bus worden ingehuurd die vanuit Den Burg vertrekt. Leden die daarvan gebruik willen maken betalen daarvoor 5 euro. Voor niet-leden bedragen de kosten 6,50 euro. Graag van tevoren telefonisch aanmelden bij Guusje Witte op t: 06-44818097 of stuur een email naar fransenguus@kpnmail.nl.