Jacoline en Peter (r) met de door Benjamin Stoffer (m) en zijn team gepimpte fietsen.
Jacoline en Peter (r) met de door Benjamin Stoffer (m) en zijn team gepimpte fietsen. Foto: Pepijn Dros

Dit artikel is geschreven door
Pepijn Dros

Pepijn Dros is redacteur van onder meer Texel dit Weekend en de Vakantiekrant.

Klaar voor een fietsreis van 4.400 kilometer

Algemeen

Afgelopen dinsdag begonnen Jacoline en Peter Saft aan hun fietsreis naar Spanje. De twee, bekend van hun marktkraam in Den Burg, vertrokken vanaf de Parkstraat op door Van der Linde geprepareerde fietsen.

Ruim 22 jaar waren Jacoline en Peter vertrouwde gezichten op de markt. De door Jacoline zelfgemaakte kinderkleding was populair op het eiland. Na jarenlang hard werken besloten ze het roer om te gooien en volop van het leven te gaan genieten. “Ons huis in Heerhugowaard is verkocht, Peter heeft zijn baan na 43 jaar opgezegd en we hebben de zaak opgedoekt”, zegt Jacoline. “In de zomermaanden bivakkeren we in onze caravan op Texel en de wintermaanden brengen we door in ons appartement in Las Gabias in Andalusië.” Peter: “De fietstocht naar Spanje markeert het begin van ons nieuwe leven.”

Wat begon als een wild plan, moet uiteindelijk resulteren in een tocht van 4.400 kilometer. “We hebben ons plan doorgesproken met onze overburen van Van der Linde”, zegt Peter. Jacoline: “Met name Benjamin en John hebben enorm met ons meegedacht en onze fietsen zo goed mogelijk geprepareerd. Daarom zie ik onze reis met veel vertrouwen tegemoet!”