Ook deze zomer is er weer een Bouwdorp (Foto: archief Texelse Courant)
Ook deze zomer is er weer een Bouwdorp (Foto: archief Texelse Courant)

Superhelden en schurken gaan Bouwdorp bevolken

Algemeen

Het duurt nog even voordat het zo ver is, maar de voorinschrijving voor deelname aan Bouwdorp 2023 is geopend. Bouwdorp is een dorp van hout, door kinderen gebouwd, aan de hand van een bepaald thema. Dat is dit jaar ‘Superhelden en schurken’.

Bouwdorp is voor Texelse kinderen in de leeftijd van 6 jaar tot en met groep 8 van de basisschool. Er wordt niet alleen gebouwd, er worden ook spelletjes gedaan, er wordt geknutseld en er wordt muziek gemaakt. Er zijn twee bouwweken. Week 1 is van 24 tot en met 28 juli en week 2 van 31 juli tot en met 4 augustus. Op donderdag mogen de ouders ‘s middags een uurtje naar de bouwwerken komen kijken en kunnen de kinderen ‘s avonds blijven eten. Tot slot is er die dag nog een disco of avondspel. Deelname aan één van de Bouwdorpweken kost € 60,00 per persoon. 

Materiaal en vrijwillgers

Bedrijven en particulieren die materiaal beschikbaar willen stellen kunnen dit aan de kinderen meegeven of melden per e-mail aan sandra@young4ever.nl. Daarbij valt te denken aan hout, pallets, verf, knutselspullen, schmink en verkleedkleren of spullen die van pas komen bij het thema ‘Superhelden en schurken’. Ook zijn nog vrijwilligers nodig. Wie 16 jaar of ouder is en één of beide weken zou willen helpen, kan ook een mailtje naar Sandra sturen.

Voorinschrijving

Belangstellenden kinderen kunnen worden aangemeld op de website www.young4ever.nl. Net als vorig jaar wordt dan het e-mailadres geregistreerd, waarmee kans wordt gemaakt op een plekje in het Bouwdorp. Daarmee is het kind in kwestie dus nog niet aangemeld. Op 21 juni krijgen honderd mensen, na een automatische en onwillekeurige loting, een mailtje met een link naar het officiële inschrijfformulier. Dit mailtje is persoonsgebonden en kan niet worden doorgestuurd. De ontvanger heeft dan 24 uur de tijd om maximaal drie eigen kinderen in te schrijven; één kind per formulier. Daarna zullen hiervoor weer honderd mensen worden benaderd en dat gaat zo door totdat alle plekken vol zijn. De organisatoren hebben op deze selectie dus geen invloed.

Toelage voor kinderen

Huishoudens met een laag inkomen en één of meer schoolgaande kinderen kunnen voor deelname aan Bouwdorp bijzondere bijstand aanvragen bij de gemeente. Zie daarvoor het hoofdstuk ‘Toelage maatschappelijke participatie op de website www.texel.nl of bel de gemeente op tel. 140222. Ouders en verzorgers die geen gebruik kunnen maken van bijzondere bijstand, maar wegens financiële problemen de kosten voor Bouwdorp niet kunnen betalen, kunnen contact opnemen met Texels Welzijn, tel. (0222) 312696.