De Massey Ferguson met de slaapkist achterop
De Massey Ferguson met de slaapkist achterop Foto: LandbouwMechanisatie

Journalisten met zware trekker van Zeeland naar De Cocksdorp

Algemeen

Twee redacteuren van het agrarisch vakblad LandbouwMechanisatie zijn vandaag begonnen aan een roadtrip met een grote trekker. Van Cadzand in Zeeuws-Vlaanderen rijden ze naar het noorden en de tocht eindigt aanstaande zaterdag in De Cocksdorp. Tijdens de roadtrip verzamelt het duo leuke en bijzondere verhalen voor het vakblad.

De redacteuren, Jasper Lentz en Chris Vlaanderen, reizen tijdens deze LandbouwMechanisatie Zomertour met een 305 pk sterke Massey Ferguson 8S.305. Onderweg gaan ze langs bij willekeurige akkerbouwers, mechanisatiebedrijven, loonwerkers en fabrikanten, om bijzondere verhalen te verzamelen voor het vakblad. Alle belevenissen worden ook op beeld vastgelegd en vormen een videoserie op het YouTube-kanaal en de website van LandbouwMechanisatie. Ook verschijnt een uitgebreid verslag van de reis in het vakblad.

Van Zeeland naar Noord-Holland

Tijdens de eerste etappe blijven de redacteuren nog in Zeeuws-Vlaanderen. Vannacht rijden de heren door de Westerscheldetunnel en komen ze aan in Zuid-Beveland. Na een ronde over dat schiereiland rijden ze naar Noord-Beveland. Dinsdagavond maken ze deel uit van het dagelijks landbouwkonvooi over de Zeelandbrug. Woensdag rijden de chauffeurs via Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee, waarna het een uitdaging zal zijn het centrum van Rotterdam te doorkruisen en dan de Bollenstreek te bereiken. Donderdag gaat de roadtrip door de kustregio van Zuid-Holland naar Noord-Holland. Onderweg staat er een tussenstop gepland in onder meer Nieuw-Vennep en Hoofddorp.

Naar Texel

Op vrijdagochtend trekt de roadtrip door de kop van Noord-Holland richting de veerhaven van Den Helder. Rond de middag gaan de redacteuren met de trekker op de boot naar Texel. Op het eiland worden de laatste kilometers verreden en de laatste bezoeken gebracht. De Zomertour eindigt in De Cocksdorp.

Slapen op de trekker

De redacteuren slapen ook op de trekker. Achter de trekker hangt een aardappelkist waarop een daktent is geplaatst. Het duo is echter nog wel op zoek naar locaties waar ze de kampeercombinatie ’s avonds mogen parkeren. De redacteuren roepen mensen op om via Facebook, Instagram en Twitter te laten weten waar de mooie en bijzondere akkerbouwverhalen te vinden zijn, waar de koffie klaar staat of waar een plek is om de trekker ’s nachts te stallen.