Afbeelding
Foto: Christian Birkholz/Pixabay

Derde informatieve kroegentocht voor ouders en opvoeders

Algemeen

Wegens succes van de eerste twee, houdt de werkgroep Ouderkracht op woensdag 31 mei 19.30 tot 22.00 uur een derde informatieve kroegentocht in Den Burg. Uit signalen van ouders en opvoeders bleek dat er behoefte is aan meer informatie over het thema ‘drugs’. 

Eén van de ouders zei over de vorige tocht: “Het heeft wel iets gezelligs, zoals bij Broadway, je gaat van locatie naar locatie, waar elke keer een ander onderwerp aan bod komt.” Door kennis en ervaring uit te wisselen krijgen ouders en opvoeders meer handvatten in hun opvoeding.

Programma
De kroegentocht begint in café Mans. Vanaf 19.15 uur worden de deelnemers daar ontvangen met koffie en thee. Om 19.30 uur begint een deskundige van Brijder met uitleg over soorten drugs aan de hand van meegenomen voorbeelden. Om 20.00 uur gaat het gezelschap naar het Schoutenhuys, waar een Texelse jongere als ervaringsdeskundige zijn verhaal doet. Het volgende adres is café De Slock, waar om 20.30 uur een jeugdagent van politie vertelt over boetes en andere straffen voor jongeren. Tot slot wordt er om 21.00 uur in Time Out informatie gegeven over vapen en blowen door Brijder, waarna nog gelegenheid tot napraten en het stellen van vragen wordt geboden.

Aanmelden en meer informatie
Wie deel wil nemen aan de informatieve kroegentocht, kan zich daarvoor opgeven op de website www.young4ever.nl. Deelname is gratis. Voor vragen kan contact opgenomen worden met Cintha Stiekema, T: 06-30328467, of Berber Kruger, T: 06-44083613.