Afbeelding
Foto: Waltteri Paulaharju/Pixabay

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Boerderij Julia houdt op Tweede Pinksterdag open huis

Algemeen

De familie Witte van boerderij Julia houdt op Tweede Pinksterdag open huis in het kader van de Campina Boerderijdagen. Er is voor iedereen vrij toegang tussen 10.00 en 16.00 uur.

Melkveehouders zoals de familie Witte laten graag zien waar de zuivel vandaan komt, door middel van dit uitje voor het hele gezin. Er kan een kijkje worden genomen bij de koeien en daarbij valt veel te leren over deze dieren. Er kunnen allerlei zuivelproducten worden geproefd aan een speciale zuivelbar. De bezoekers kunnen ook nog kiezen tussen een kopje koffie of thee, dan wel een beker limonade. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten. Ze kunnen kleuren, zich laten schminken, meedoen aan een boerderijbingo, een stormbaan afleggen en de weg van de melk volgen, van boerderij tot thuis.

Aan de Campina Boerderijdagen wordt door 75 melkveehouderijen in Nederland meegedaan. Boerderij Julia, de enige daarvan op Texel, is gevestigd op Ottersaat 1, nabij Oudeschild. Bezoekers wordt gevraagd indien mogelijk per fiets te komen. Honden zijn niet welkom. Wie hier meer over wil weten, kan een kijkje nemen op www.facebook.com/FirmaWitteJulia.