Afbeelding
Foto: Pixabay

Gratis workshop voor jongeren in creatieve metaalbewerking

Algemeen

Texelse jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar kunnen gratis meedoen aan workshops in creatieve metaalbewerking, die op de zaterdagen van april worden gegeven JMJ Ambachtsatelier. De workshops worden daar gegeven door vakvrouw Jacqueline Jimmink.

De deelnemers leren hoe ze veilig het nodige gereedschap kunnen gebruiken, wat metaal is en hoe je een idee omzet in een unieke creatie. Er wordt gewerkt in kleine groepen, waardoor er veel tijd is voor individuele aandacht.

Vijf workshops

De workshops hebben elk een eigen thema. Op 1 april is dat ‘Beleef het metaal en maak je eigen schaal’, op 8 april ‘Emailleer je eigen manga- of anime-sleutelhanger’, op 15 april ‘Graveer je eigen memorybox’, op 22 april ‘Maak je eigen boho-armband’ en op 29 april ‘Soldeer je eigen lievelingsdier’. Belangstellenden kunnen zich voor elke workshop apart inschrijven of voor meerdere.

Deze workshops worden mede mogelijk gemaakt door de gemeente. Zij zet zich in voor het welzijn van de Texelse jeugd, omdat is gebleken dat die meer ongezond gedrag vertoont dan gemiddeld in Nederland. Deze naschoolse activiteit is onderdeel van de Eilandse Aanpak, naar IJslands voorbeeld. In samenwerking met maatschappelijke organisaties en betrokken ouders worden zinvolle manieren van vrijetijdsbesteding georganiseerd, wat bijdraagt aan een positieve levenshouding. Aanmelden kan op www.jmjambachtsatelier.nl of tel. 06-83821783.