Burgemeester Uitdehaag verblijdde het echtpaar Schrama met een koninklijke onderscheiding
Burgemeester Uitdehaag verblijdde het echtpaar Schrama met een koninklijke onderscheiding Foto: Gemeente Texel

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Koninklijke onderscheiding voor echtpaar Schrama

Algemeen

Burgemeester Michiel Uitdehaag heeft vrijdag twee koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Deze vielen ten deel aan Geertje Schrama-Zuidewind en haar echtgenoot Harry Schrama. De uitreiking had in verband met de gesteldheid van de heer Schrama plaats in het hospice in Den Burg.

Beiden zijn al sinds 1979 actief voor de Texelse gemeenschap, in allerlei geledingen. Van 1979 tot 2007 zetten ze zich in voor de voetbalvereniging Texelse Boys en fusieclub Texel ’94. Sinds 1985 zijn ze allebei actief voor de Atletiekvereniging Texel en sinds 2017 ook voor Dorpscommissie Den Burg. Daarnaast verdiende mevrouw Schrama van 1981 tot 2002 haar sporen als vrijwilliger bij kleuterschool De Woelige Hoek en de Jac. P. Thijsseschool en sinds 2013 is ze betrokken bij Alzheimercafé Texel. Sinds 2011 is de heer Schrama vrijwilliger bij Cultuurmuseum Waelstee.

Gelet op hun verdiensten en de betekenis hiervan voor de gemeenschap van Texel kwamen beiden in aanmerking voor een koninklijke onderscheiding. Ze zijn sinds vrijdag allebei Lid in de orde van Oranje Nassau.