Lotte-Lene den Ouden wacht een grote uitdaging
Lotte-Lene den Ouden wacht een grote uitdaging Foto:

Oud-Texelaar fietst voor Amref rond de Kilimanjaro

Algemeen

Oud-Texelaar Lotte-Lene den Ouden heeft de komende maanden heel wat kilometers te maken. Zij bereidt zich voor om deel te nemen aan de Africa Classic in oktober, waarbij ze vierhonderd kilometer gaat mountainbiken om de Kilimanjaro in Tanzania. Dat doet ze om geld in te zamelen voor een goed doel. De tocht wordt georganiseerd vanuit Amref Flying Doctors. “Het wordt afzien, maar ik vind het mooi om op deze manier iets te kunnen bijdragen, mezelf te kunnen uitdagen en bewust met een doel bezig te zijn.”

De fietstocht gaat ze niet alleen maken. Samen met vriendin en oud-collega Irene Heeres vormt ze team Jambo Jambo. “In de coronatijd zat ik veel alleen in mijn appartementje in Amsterdam en ben ik begonnen met wielrennen. Ik vond het heerlijk als nieuwe hobby, maar je doet het veel alleen. Na twee jaar miste ik de connectie met de buitenwereld en voelde ik sterk de behoefte maatschappelijk iets bij te dragen. Irene kwam bij mij met het idee aan de Africa Classic mee te doen. Dat leek me wel wat! En zij wilde wel mee. Ik ben niet gewend om te mountainbiken, er moet dus nog wat gebeuren om me voor te bereiden op de verschillende ondergronden. De weekenden staan voorlopig in het teken van de mountainbike!”

Geld inzamelen

Voordat ze mogen gaan fietsen, is hun wel een drempel opgelegd. Om te mogen meedoen aan de tocht, moeten ze per persoon 5000 euro meenemen. “Dat is best pittig, maar ik vind het ook logisch dat je een aanzienlijk bedrag moet inbrengen. Al het geld dat we inzamelen gaat naar het goede doel, want we moeten zelf onze reis en kosten van levensonderhoud daar betalen.”

Sleutelhangers

“Ik ben dankbaar hoe mijn vrienden en familie mij ondersteunen. Zo bekleedt mijn broer de functie van materiaalman en heeft mijn moeder een ontwerp gemaakt voor een sleutelhanger, die weer door mijn vader zijn gezaagd en geschuurd. Met mijn moeder en zus hebben we de sleutelhangers beschilderd. Die geven we weg bij donaties vanaf veertig euro. Maar alle donaties zijn welkom; iedere euro draagt al bij en daar ben ik ook heel dankbaar voor!” Doneren kan via de website www.lotfietst.nl.