Afbeelding

Jonge metaalbewerkers leggen meesterproef af

Algemeen

Milou Raymont, Odin Spruijt, Thomas Middag, Hugo Middag en Julia de Wit van de Young Metalworkers Texel van blok 3, zijn bij Jacqueline Jimmink in JMJ Ambachtsatelier beëdigd tot gezellen.

De jongeren, in leeftijd variërend van 8 tot 15 jaar, beëindigden zaterdag hun cursus met een meesterproef en een expositie van wat zij hebben gemaakt. Tijdens de meesterproef werden zij getoetst op kennis, techniek en vaardigheden, zowel praktisch als theoretisch. Daarna namen zij supertrots hun gezellendiploma in ontvangst. Gedurende zeven weken zijn ze in de leer geweest, waarin zij diverse technieken voor ambachtelijke metaalbewerking hebben geleerd: koperslaan, handgraveren, emailleren, boren, knippen, buigen, vijlen, zagen, ontwerpen en projectontwikkeling. Zij hebben in blok 3 het traject  Ambacht & Metaal gevolgd via ACT, onderdeel van het gemeentelijke project voor jongeren naar het IJslandse model.

Brons voor volwassenen met kortingsbon

Volwassenen kunnen zich inschrijven voor de praktijkcursus Brons (basis). Deze bestaat uit vier lessen van twee uur. De cursisten worden meegenomen in de wereld van de metaalbewerking. Techniek, creativiteit en ambachtelijkheid worden op een speelse en toch ook professionele manier samengebracht. Wie zich voor 1 maart inschrijft en daarbij de kortingscoupon in de advertentie in Texel dit Weekend van 23 februari inlevert, ontvangt eenmalig 10% korting op de kosten van deze cursus, die begint op dinsdag 7 maart. Belangstellenden kunnen kiezen uit twee tijdvakken: van 10.00 tot 12.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur.

Bekijk de video’s van JMJ Ambachtsatelier Texel op het gelijknamige YouTube kanaal voor een impressie van de lessen op https://www.youtube.com/channel/UC1YE0g9u7Bbmo4Q4JP4VqcQ.