Voor de tennisbanen in De Cocksdorp is nieuw hekwerk nodig
Voor de tennisbanen in De Cocksdorp is nieuw hekwerk nodig Foto: Henk Cornelissen

Steun uit Texelfonds voor hekken, Klifhanger en musical

Algemeen

Het Texelfonds stelt € 2500 beschikbaar voor nieuwe hekken rond de tennisbanen in De Cocksdorp. De hekken die er nu nog staan (zie foto) zijn oud, slecht en instabiel, waardoor er een onveilige situatie is ontstaan.

De tennisbanen - omzoomd door het schoolplein van Het Durperhonk, een fietspad en het Eierlandsche Huis zelf – worden druk gebruikt, zowel door leden van tennisclub Heri Hodie als door toeristen. De club meldt een flinke toename van het aantal leden, vooral jongeren.

Kunstmanifestatie

Eenzelfde bedrag gaat naar de organisatie van Klifhanger, de tweejaarlijkse kunstmanifestatie in en rond Den Hoorn. Deze wordt gehouden van 8 tot en met 11 juni. Klifhanger brengt beeldende en uitvoerende kunst en cultuur midden in het dorp of landschap. Het thema is ditmaal ‘Grenzen verleggen’. Daarvoor zijn vijftien kunstenaars uitgenodigd, onder wie een aantal aanstormende talenten.

Kerstmusical

Duizend euro gaat naar de Jozefschool voor de organisatie van de kerstmusical. Al jaren voeren leerlingen van de groepen 5 en 6 een musical op in de katholieke kerk; op de vrijdag voor kerst vooral voor medeleerlingen en op kerstavond voor andere belangstellenden. Om de onderlinge band te versterken wil de school dit jaar ook de andere ‘bewoners’ van de Skool uitnodigen. Hoewel ouders en leerkrachten er belangeloos vele uren in steken, zijn de kosten moeilijk meer op te brengen, reden om bij het Texelfonds aan te kloppen. En daar werd de aanvraag gehonoreerd.