Frank Spooren (links) van de VVV en Job Schepers (LenR)
Frank Spooren (links) van de VVV en Job Schepers (LenR) Foto: Henk Cornelissen

Dit artikel is geschreven door
Pepijn Dros

Pepijn Dros is redacteur van onder meer Texel dit Weekend en de Vakantiekrant.

De Wereld van de Ondernemer: TexelAgenda.nl

Advertorials

Het hele jaar door is er van alles te doen op Texel. Van groots opgezette evenementen en muziekfestivals tot kleinschalige excursies en galerieën aan huis. Als er zó veel te doen is op het eiland, hoe breng je jouw specifieke activiteit dan onder de aandacht van zowel Texelaar als toerist? Gelukkig is er TexelAgenda.nl, de agenda die alle andere agenda’s overbodig maakt én online gratis toegankelijk is voor iedereen. Wil je weten hoe je hier optimaal gebruik van maakt? Geef je dan nú op voor de bijeenkomst ‘Haal meer uit TexelAgenda.nl’ op donderdag 2 maart in Cinema Texel.

Het is nu precies tien jaar geleden dat LenR - uitgever van de Texelse Courant, Texel dit Weekend, Vakantiekrant en Texel Magazine - het platform ‘TexelAgenda.nl’ introduceerde. Sindsdien kan iedereen een account aanmaken en zelf één of meerdere activiteiten in de agenda invoeren. Ideaal! Maar een goede agenda staat of valt bij een groot bereik, een zo volledig mogelijk overzicht én de kwaliteit van de input. Met die eerste twee punten zit het wel snor, maar de kwaliteit van de input kan beter. En daarom organiseren LenR en VVV Texel op donderdag 2 maart de bijeenkomst ‘Haal meer uit TexelAgenda.nl’.

Samenwerking VVV Texel

Als gezegd is LenR de ontwikkelaar en drijvende kracht achter TexelAgenda.nl. Sinds vorig jaar heeft VVV Texel zich achter het concept geschaard en daarmee is het bereik van TexelAgenda.nl nóg groter dan voorheen. “Onderzoek onder TOP-leden maakte vorig jaar duidelijk dat men graag één punt zou zien waar een activiteit of evenement aangemeld kon worden voor meerdere agenda’s”, zegt Frank Spooren, directeur van VVV Texel (rechts op de foto, met Job Schepers van LenR). “Het was onnodig dubbel werk voor hen, dus tijdverlies. Daarop zijn we om tafel gaan zitten met LenR en daar is deze samenwerking uit voortgekomen. Ik ben heel tevreden over de samenwerking, want het is ons gelukt om een completere agenda aan te bieden aan zowel Texelaars als onze gasten. Ook prettig is, dat de lijnen kort zijn zodat we snel en gericht kunnen schakelen als dat nodig is. Dat geeft vertrouwen.”

Haal meer uit TexelAgenda.nl

Tijdens de bijeenkomst krijg je uitleg over de werking van TexelAgenda.nl en hoe je optimaal gebruik maakt van dit platform. Naast VVV Texel en LenR zijn ook de bouwers van het platform aanwezig om vragen te beantwoorden en uitleg te geven. Bijvoorbeeld hoe je stap voor stap jouw agendapunten het beste invoert. Ook wordt er stilgestaan bij het invoeren van eendaagse, meerdaagse en terugkerende agendapunten.

Sinds de introductie van TexelAgenda.nl is het uitgegroeid tot een tool waar je onmogelijk om heen kunt als je je publiek wilt bereiken. Zo heeft TexelAgenda.nl online alleen al meer dan vier miljoen hits per jaar. Verder is de agenda terug te vinden in de Texel App, de Texelse Courant App en is te bereiken via texelsecourant.nl, texelditweekend.nl en texel0222.nl.

Meest compleet, grootste bereik

TexelAgenda is niet alleen online beschikbaar, ook in de populairste papieren eilandkranten is steevast een selectie van de agendapunten terug te vinden. In tegenstelling tot de online agenda, is de ruimte in een krant beperkt. Daarom kunnen, zeker in het hoogseizoen, niet alle agendapunten gepubliceerd worden. “De redacteuren van onze verschillende titels doen er alles aan om een zorgvuldige selectie te maken”, laat Job Schepers LenR weten. “We mikken erop om een zo volledig en gevarieerd mogelijk beeld te schetsen van alle activiteiten op het eiland, maar voor onze kranten moeten we keuzes maken.”

De grootste selectie agendapunten staan in de Vakantiekrant die achttien keer per jaar verschijnt in een oplage van 32.000 exemplaren per editie. In het hoogseizoen verschijnt de Vakantiekrant zelfs elke week. Texel dit Weekend verschijnt wekelijks in een oplage van 15.000 exemplaren en ook in deze krant staat een groot deel van alle activiteiten vermeld. In de Texelse Courant, die twee keer per week verschijnt in een oplage van 7.500 exemplaren per editie, is in elk nummer een bescheiden agenda aanwezig.

Vol is vol

Frank roept zowel bestaande als potentiële gebruikers op om de bijeenkomst bij te wonen. “Als gebruikers de agenda nóg beter leren te gebruiken, neemt de toevoegde waarde alleen maar toe. De bundeling van onze krachten leidt uiteindelijk tot een groter doelgroepbereik.”

Duncan Whyte van LenR voegt daar aan: “TexelAgenda.nl is een cadeau voor Texel. Nu we alweer ruim een jaar samenwerken met VVV Texel is het helemaal dé plek waar je je wilt laten zien. Het is gratis en je kunt de invoer zelf doen, zodat je zeker weet dat het er goed in staat. Om iedereen zo goed mogelijk te informeren over het gebruik van de agenda hebben we deze avond georganiseerd. Ik hoop dat zowel bestaande gebruikers als geïnteresseerden zich aanmelden voor de bijeenkomst op donderdag 2 maart. Zaal 1 van Cinema Texel heeft veel stoelen, maar geef je alsjeblieft wel op via aanmelden@lenr.nl, want vol is echt vol.”

Geef je nu op

Belangstellenden kunnen zich vanaf nu opgeven voor de bijeenkomst ‘Haal meer uit TexelAgenda.nl’ via aanmelden@lenr.nl. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 2 maart om 20:00 uur in Cinema Texel in Den Burg. Inloop vanaf 19:30 uur met koffie en thee. Na afloop van de bijeenkomst is er de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een borrel.

Tekst: Pepijn Dros | Foto: Henk Cornelissen

Leer optimaal gebruik maken van TexelAgenda.nl