Afbeelding

Fietspad Bosrandweg wacht vernieuwing

Algemeen

Het fietspad aan de Bosrandweg tussen de Pelikaanweg en Hotel Boschrand wordt vernieuwd. Het wordt verbreed en de tegels worden vervangen door beton. De voorbereidende werkzaamheden beginnen maandag met het rooien van een stuk bosplantsoen.

Het pad zou gerepareerd moeten worden, maar tegelverharding is niet comfortabel en wordt daarom vervangen door beton. Tevens wordt het pad verbreed tot drie meter. Om daarvoor ruimte te maken moeten wat bomen en struiken worden gerooid. Als het pad klaar is komt daar een haag voor in de plaats. Om de verwijdering van de populieren te compenseren, worden in de nabije omgeving nieuwe bomen geplant.

Enkele delen later vernieuwd
Op enkele plaatsen is verbreding niet mogelijk zonder ook de rijweg aan te passen. Die delen worden geasfalteerd en verbreed als de weg opnieuw wordt ingericht, maar dat werk staat nog niet op het programma. Het stuk tegelpad vanaf Hotel Boschrand door het bos blijft ongewijzigd.

In de week van 13 februari wordt de tegelverharding opgebroken en wordt een begin gemaakt met het omleggen van de elektriciteitskabels. In de week van 27 februari wordt het fietspad in beton gegoten.