Het Voedselweb van de Waddenzee
Het Voedselweb van de Waddenzee

Lezing over ecologische verwachtingen voor de Waddenzee

Algemeen

NIOZ-onderzoeker prof.dr.ir. Katja Philippart deelt op dinsdag 7 februari haar ideeën en inzichten over de toekomst van het waddengebied in een lezing bij Ecomare. Katja is marien ecoloog. Welke effecten verwacht zij van de klimaatverandering?

Katja onderzoekt hoe de ‘basis van het voedselweb’, algen en schelpdieren, reageert op de huidige en toekomstige veranderingen in het milieu. En vertelt wat dit betekent voor de diersoorten die van hen leven op basis van een recent overzicht dat samen met Nederlandse, Duitse en Deense collega’s is opgesteld. De lezing vindt plaats in het restaurant van Ecomare. Om 19.45 staan de koffie en de thee klaar en gaat de deur open; de lezing begint om 20.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. De toegang kost € 5,- inclusief een kopje koffie of thee.

Van Gils is de volgende

De derde lezing van deze winterlezingencyclus over de toekomst van het waddengebied is op 21 februari. Dan vertelt prof.dr. Jan van Gils, ecoloog en vogelonderzoeker bij het NIOZ, over de effecten van klimaatverandering op wadvogels.