Een volle kar voor Rosalie en Simon; rechts Tim Woortman van Albert Heijn
Een volle kar voor Rosalie en Simon; rechts Tim Woortman van Albert Heijn Foto: Henk Slikker

Gratis winkelen bij Albert Heijn

Algemeen

De uit Hilversum afkomstige Rosalie Kuip stond zondagochtend, samen met haar zoon Simon Renaud, klaar bij de servicebalie van Albert Heijn in Den Burg. Rosalie was - als deelnemer aan de kerstverhalenwedstrijd van Texel dit Weekend - de gelukkige winnares van één minuut gratis winkelen bij de supermarkt aan de Waalderstraat. De jaarlijkse hoofdprijs van de verhalenwedstrijd.

“Mijn vriendin, die op Texel woont, stuurde mij eind vorig jaar een berichtje dat de eindejaarswedstrijden van Texel dit Weekend weer waren begonnen. Ik had al eens een prijs gewonnen met de kerstfoto’s, ook al eens meegedaan met de kerstverhalenwedstrijd en ook dit keer klom ik in de pen”, laat Rosalie weten. De enthousiaste winnares komt vaak op Texel. “Mijn vader woonde in Op Ruimte in De Westen en ik kom al van kinds af aan op Texel. Inmiddels hebben we een huisje aan het Gerritslanderdijkje waar we regelmatig vertoeven.”

Eerst een rondje

Zondag was het dan zover. Nadat Rosalie met haar zoon eerst een oriëntatierondje door de supermarkt had gemaakt, wachtte servicemanager Tim Woortman hen op voor de voor hen wellicht spannendste minuut van deze dag. “We hebben het hele weekend nagedacht over onze strategie”, liet zoon Simon zich ontvallen. Tot zijn verrassing mocht hij zelf tijdens de minuut ook wat goederen in de boodschappenwagen werpen. Na een minuut winkelen stond Rosalie buiten adem, maar met een grote grijns bij de volle winkelwagen, waar zoon Simon nog snel wat artikelen ingooide. Het totaal van wat ze bij elkaar hadden gewinkeld bedroeg € 368,52.