Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Elisabeth Waverijn

Elisabeth Waverijn is redacteur bij Texelse Media

10 vragen aan... Melissa de Waal

Algemeen

In een vorig aflevering van de 10 vragen aan… gaf Sandra Koopmans aan dat ze Melissa de Waal graag in deze rubriek zou terugzien. Sandra: “We hebben elkaar ontmoet bij ZwangerFit. We hebben veel raakvlakken. We zijn allebei op hetzelfde moment vanuit Amsterdam naar Texel verhuisd. We woonden dus beiden net op Texel en waren allebei zwanger en onze kinderen zijn nog steeds de beste maatjes.” Melissa werkt in Den Helder als verpleegkundige op de Acute Zorg afdeling. Daarnaast heeft ze ook een B&B. 

Meer over Melissa

Melissa groeide op in Amersfoort. “Na de middelbare school twijfelde ik nog of ik de hotelschool wilde doen of een studie verpleegkunde. Toen ben ik naar de hotelschool gegaan, maar uiteindelijk paste de hotellerie toch niet goed bij me. Ik vind het erg leuk om met gastvrijheid bezig te zijn, maar het hogere segment hotels was niets voor mij. Ik heb na mijn studie een paar jaar gewerkt in de HRM van een horecabedrijf, en ben daarna voor mezelf begonnen als evenementencoördinator. Een paar jaar geleden begon verpleegkunde toch weer te kriebelen en heb ik me laten omscholen. Ik heb een tijdje bij Omring gewerkt, en werk nu een aantal keer in de maand bij het ziekenhuis in Den Helder. Daarnaast werk ik bij de gemeente bij de HRM-afdeling. Het is een leuke combinatie, maar wel een beetje druk. Daarnaast hebben mijn vriend en ik namelijk ook nog een B&B aan huis. En we hebben samen een dochtertje van twee.”

Hoe was het voor jou om naar Texel te komen?

“Ik woon nu twee jaar op Texel. En toen ik voor het eerst op de boot stond dacht ik al: ‘Ja, hier wil ik wel wonen!’. Voordat we hier kwamen wonen waren we al veel bij mijn schoonouders, dus ik kon al wennen aan het eiland voordat we ook echt gingen verhuizen. Als ik nu op de boot zit, voelt het nog steeds bijzonder maar ook als thuis komen. Eén ding waar ik nog niet aan gewend ben, is de storm, dat merk je ook wel extra veel doordat wij op een open plek wonen. Maar als je mij vroeger had verteld dat ik zo zou wonen, met zo veel natuur om me heen had ik het niet geloofd. Daarvoor ben ik heel erg dankbaar.”

Wat vind je leuk aan Texel?

“De natuur, je hebt hier zoveel, de duinen, de bossen, de zee. En de diversiteit: als je de drukte wilt opzoeken kun je stappen in De Koog en als je rust om je heen wil, zijn er genoeg plekken waar je niemand tegen komt. En in vergelijking met Amsterdam kijken mensen meer naar elkaar om. Het is wat minder hard en vriendelijker. Het is een veilig omgeving om je kind op te laten groeien.”

Waarom ben je een B&B begonnen?

“We hadden meteen voor ogen toen we hier kwamen dat we een B&B wilden runnen. We hebben dat ook meteen aangegeven bij de gemeente toen we het huis gingen bouwen. Het leek ons prettig dat we niet allebei persé fulltime hoefden te werken. En we vinden het leuk om vrijwilligerswerk te doen, en daar hebben we nu de ruimte voor. Maar het is ook echt leuk om te doen. Vroeger reisden wij veel, en kwamen wij in de rest van de wereld. En nu komt de rest van de wereld bij ons. We krijgen ook heel vaak mensen met wie we een klik hebben, dat is echt leuk!”

Wat doe je voor vrijwilligerswerk?

“Ik ben vrijwilliger bij het Rode Kruis. Dat vind ik erg leuk om te doen. Door op die manier betrokken te zijn, ontmoet je veel verschillende mensen. En gelukkig ben je meestal alleen maar nodig voor iets als een zere teen en een praatje. Maar het is wel belangrijk dat je er bent als er iets mis gaat. Verder doe ik mee aan Texel Plastic Vrij, een initiatief waarmee we één keer per maand met een leuke groep mensen, jong en oud, het strand opruimen.”

Wat is je favoriete plek op Texel?

“Ik denk de Hors. Het verandert daar altijd, als je er een paar dagen niet bent ziet het er al weer heel anders uit. En ik vind het leuk om te jutten. Na een storm is daar van alles te vinden, spulletjes, hout of fossielen. Verder vind ik het superleuk om bij de Dorcas rond te kijken. Als ik een beetje vrije tijd heb, vind ik het heerlijk om daar rond te neuzen.”

Is er iets wat je mist op Texel?

“Ik denk het aanbod aan bezorgrestaurants. Sushi vind ik onwijs lekker, bij de Chinees in Den Burg kun je dat ook halen dus daar kom ik graag. En mijn guilty pleasure is McDonalds. In Den Helder heb je die natuurlijk wel, maar dat mis ik wel op Texel. We hebben hier natuurlijk wel hele goede restaurants dus wat dat betreft mag ik niet klagen, maar het zou wel leuk zijn als er meer zouden bezorgen.”

Wat doe je graag in je vrije tijd?

“Jutten, dus bijvoorbeeld. Ik vind het heerlijk om dingen te zoeken op het strand. Ik gebruik de schelpen die ik vind om schilderijtjes op te vrolijken. Die hang ik dan weer in de B&B. Ik vind het leuk om dingen te gebruiken die niemand meer wil hebben, en dan een beetje aan te passen waardoor het weer leuk gevonden wordt.”

Waar ga je graag naartoe op vakantie?

“Mijn beste vriend woont op Curaçao dus daar kom ik graag. Maar ik vind het ook heel leuk om naar nieuwe plekken te gaan. Ik houd er van om te kunnen ontdekken, op avontuur te gaan, rondstruinen en met andere mensen te praten. Verder houd ik erg van scubaduiken, dus ga ik graag naar plekken waar dat kan. Rond de evenaar is dat heel erg mooi.”

Wie is je volgende gast?

“Denise Koopman, zij is een oud-collega die ik bij Omring heb leren kennen. We gaan nog af en toe een drankje drinken met oud-collega’s. Zij heeft een leuke kijk op dingen, en ik denk dat ze veel te vertellen heeft.”