Afbeelding
Foto: Noordwest Ziekenhuisgroep

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Lichtjesactie voor ziekenhuispatiënten in kersttijd

Algemeen

De decembermaand staat voor veel mensen in het teken van samenzijn en gezelligheid. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld voor de patiënten van het Noordwest Ziekenhuis, die met kerst in het ziekenhuis liggen. Vrienden van Noordwest organiseert daarom een lichtjesactie.

De actie kenmerkt zich door het uitreiken van een lichtje aan patiënten en het inzamelen van geld voor apparaten die helpen om pijn- en stressklachten tijdens de behandeling te verminderen. Patiënten die op woensdag 14 december in het ziekenhuis liggen, ontvangen aan het einde van de middag een lichtje. De lichtjes worden ontstoken en er worden kerstliedjes gezongen om het voor de patiënten sfeervol te maken en hun een kerstgevoel te geven. 

Pijn- en stressreductie

Om het verblijf van patiënten in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken, heeft de lichtjesactie ook als doel geld in te zamelen. In de Helderse vestiging wordt gespaard voor een VR-bril op de verpleegafdeling Oncologie. Zo’n systeem helpt bij het verminderen van pijn- en stressklachten.

Tot en met woensdag 4 januari kan er symbolisch een lichtje worden gekocht voor € 5,- per lichtje. Een lichtje doneren kan ook via www.vriendenvannoordwest.nl.