De aankomst van de Zouterik op 10 oktober
De aankomst van de Zouterik op 10 oktober Foto: Jeroen van Hattum/Texelse Courant

Zouteriken doen verhaal in de Evenementenhal

Algemeen

Meer dan vier jaar waren zij onderweg geweest op de wereldzeeën, toen Tjaart Hoeksema, Mariska Woertman en dochters Linde (16) en Berber (7) onlangs weer voet aan wal zetten op Texel. Met hun zeilboot Zouterik maakten ze een wereldreis van vijftig maanden.

Tussen 4 augustus 2018 en 13 oktober 2022 bezochten ze meer dan dertig landen en legden ze 30.000 zeemijlen af. Door Canada werd de boot over land vervoerd.

Corona

Bij vertrek was van de coronapandemie nog geen sprake, maar het laat zich raden dat ze daardoor hun reisplan aanzienlijk moesten aanpassen. Australië en Nieuw-Zeeland waren niet meer toegankelijk, maar daardoor kwamen zeop andere plekken waar ze anders nooit geweest zouden zijn. Ook beleefden ze een lange periode van quarantaine.

Gratis entree

Over deze en andere beproevingen, de vele verrassingen en ontmoetingen onderweg vertellen zij op vrijdag 2 december om 19.30 uur in de Evenementenhal op vakantiepark De Krim bij De Cocksdorp. De zaal gaat om 19.00 uur open. De toegang is gratis, maar belangstellenden wordt wel gevraagd zich van tevoren aan te melden en dat kan op de website www.krim.nl/evenementen/zouterik.