Marianne Witte laat het boek zien in de klas
Marianne Witte laat het boek zien in de klas Foto: aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Marianne Witte presenteert boek op school

Algemeen

Schrijfster Marianne Witte heeft woensdag haar nieuwste boek, Wat eet jij nou?, gepresenteerd in groep 1-2-3 van de Thijsseschool. Daarmee had ze meteen de doelgroep te pakken, namelijk kinderen van groep 3 die net leren lezen. Ze koos niet toevallig voor deze school, want hier zit haar kleinzoon in de klas.

Marianne vertelde waar het verhaal over gaat. Een kalfje lust op een dag zijn pap niet meer. Hij gaat op zoek naar andere dieren. Wat eten zij eigenlijk? Lust hij dat ook? Gelukkig heeft Papa Stier in de gaten dat zijn zoon toe is aan iets anders. Hij zorgt aan het eind van het boek voor een lekkere verrassing.

Veel vragen

De kinderen luisterden geboeid en stelden veel interessante vragen. Zoals: Hoe maak je de kaft van het boek? Hoe zitten de bladzijden vast? Waarom staan er tekeningen in? Wie maakt die? Hoe kom je aan alle verhalen? Hoe oud ben je? Na het antwoord van de schrijfster was de reactie van het meisje: ‘Dan ben je al bijna honderd!’ 

‘Wat eet jij nou?’ is geschikt om zelf te lezen op AVI-niveau M3. De illustraties zijn van Gertie Jaquet en de uitgever is Kluitman.