Stella Vonck
Stella Vonck Foto: aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Elisabeth Waverijn

Elisabeth Waverijn is redacteur bij Texelse Media

10 vragen aan... Stella Vonck

Algemeen

Deze keer staat Stella Vonck in de schijnwerpers in onze ‘10 vragen aan’. Ze kreeg het stokje door van Giovanni Coevert. Samen met Giovanni en Goos van de Belt verzorgt Stella het programma ‘2e stem’ op Radio Texel. Giovanni dacht dat zij wel wat wilde vertellen. En dat klopte gelukkig! 

Meer over Stella

Stella (16) is net geslaagd voor haar eindexamen op de OSG en gaat na de zomervakantie studeren en wonen in Hoofddorp. Daar gaat ze een opleiding tot stewardess volgen. “Ik had nooit verwacht dat ik dit zou gaan doen. Ik dacht dat ik misschien iets in de mode wilde doen en wilde zelfs op een bepaald moment advocaat worden. Maar het is toch iets heel anders geworden. Het leuke aan stewardess zijn lijkt mij, dat je een groot deel van de wereld ziet. Ook dat je mensen kunt helpen terwijl je ergens heen vliegt, vind ik mooi. Je hebt de verantwoordelijkheid in de lucht en hebt een vaste crew met mensen met wie je hecht bent en de wereld over reist. Dat lijkt me hartstikke leuk.”

Studiekeuze

“De nicht van mijn vader is ook stewardess. Zij doet het al ongeveer vijfendertig jaar en vertelde vaak verhalen over haar werk. Ik vond het altijd heel leuk om daarnaar te luisteren en was daardoor ook wel benieuwd naar de opleiding, dus daarom ben ik toch maar gaan kijken bij school waar ik nu heenga. Toen ik bij het schoolgebouw binnenliep had ik meteen het gevoel: ‘Dit is het’. Voor de opleiding was wel een strenge selectie: je moest honderd afkortingen van vliegvelden leren, een Engelse pitch doen, een Duitse en een Franse toets, drie rondjes rennen over een veld en een estafette doen.”

Spannende overgang

“Ik vind het wel spannend om te verhuizen en te gaan studeren. Je verlaat de plek waar je je hele leven hebt gewoond. Maar het is een nieuwe start en dat is heel leuk. Ik wil sowieso ieder weekend terugkomen naar mijn ouders en ik wil het liefst ook stagelopen op Texel. Ik denk dat het gemis van vrienden, ouders, mijn vriend en familie wel erg gaat worden. Maar ik heb er ook veel zin in. Ik wil later weer graag op Texel wonen. Vooral als ik in de toekomst kinderen heb. Ik vind het echt de mooiste plek om op te groeien.”

Reizen

“Van kleins af aan ben ik al veel aan het reizen met mijn ouders en mijn broer. Ik ben in Thailand, Egypte, de Dominicaanse Republiek, op Tenerife en Lanzarote en in Portugal, Frankrijk en nog een aantal landen in Europa geweest. De Dominicaanse Republiek is wel mijn favoriete bestemming, denk ik. Ik was nog heel klein, maar weet nog dat we er op safari gingen. We gingen toen ook kijken bij mensen die daar in armoede in kleine dorpen wonen. Dat was mooi om te zien, maar ook heftig, omdat je dan ziet hoe erg dat eigenlijk is. Je beseft dan wel dat wij het best goed hebben. Ik vind het leuke aan reizen dat je de cultuur van het land meekrijgt en ook vooral het dagelijks leven.”

Wat is je favoriete plek op Texel?

“Ik heb twee plekjes. Het ene is op de Hogeberg. Als je daar een heel eind doorloopt, heb je een picknicktafel en een bankje. Als je daar zit zie je de mooiste sterren en je kunt precies Den Helder zien. Je ziet dan alle lichtjes van de stad.  Het is heerlijk om daar even na te denken of iets te doen. Het tweede plekje is diep in het bos, waar ik graag kom. Er is een afdaling met allerlei bomen en het licht schijnt daar precies heel mooi. Daar kom ik ook vaak om even rust te nemen of na te denken.”

Wat voor muziek vind je leuk?

“Eigenlijk alles wel. Ik heb een beetje een vreemde muzieksmaak. Ik luister van Ariana Grande tot Japanse muziek. Ik ben in 2019 naar een concert van Ariana Grande geweest. Dat was heel tof! Ik luister ook naar allerlei stijlen door elkaar. Ik luister bijvoorbeeld ABBA, Cher, Paul Anka en The Spice Girls. Ik laat mensen nooit met mijn muziek meeluisteren, want ik luister naar allemaal gekke dingen achter elkaar. Ik luister wel met andere mensen mee. Ik vind alles wel fijn en ben echt muziekgek.”

Wat eet je graag?

“Ik ben verslaafd aan frikandellen”, lacht Stella. “Ik ben echt een frikandellenmonster. Mijn ouders hadden vroeger een hotel en de koks daar gaven mij stiekem elke dag een frikandel. Dus daar is mijn verslaving begonnen. Ik probeer nu af te kicken, want ik wil in Hoofddorp niet elke dag een frikandel meer eten. Verder maakt mijn moeder de beste wraps met satésaus - dat kan ik elke dag eten - en macaroni vind ik heel erg lekker. Het is allemaal niet heel gezond, maar wel heel erg lekker.”

Wat staat er op je bucketlijst?

“Ik wil graag een keer bungeejumpen. Dat lijkt me heel vet, maar ik denk wel dat ik superbang ga zijn. Ik wil dat wel in het buitenland doen op een mooie plek in de natuur. In Nederland lijkt me dat niet zo spannend. Verder wil ik graag een wereldreis maken. Ik wil dan onder andere heel graag naar Amerika. Ik wil daar dan graag naar NASA, om meer over de sterren en de planeten te weten te komen.”

Radio Texel

“Ik ben presentatrice van het programma ‘2e stem’. Ik doe dat nu een paar jaar en het is een erg leuke crew. We maken elke week een programma. Het is meestal wel een beetje chaotisch, maar we hebben er heel erg veel plezier in. We hebben ook al een paar keer een gast gehad; dat is heel tof. Ik wil hier ook mee doorgaan als ik niet meer op Texel woon. Goos en Giovanni zijn ook twee goede vrienden van me, dus het is leuk om elkaar dan te zien en samen te blijven doen.”

Volgende gast 

“Mats de Veij, een goede vriend van mij. Hij doet autocross, autoracen en karten en kan je daar vast over vertellen.”