De horeca, een van de bedrijfstakken waar gebrek aan personeel is
De horeca, een van de bedrijfstakken waar gebrek aan personeel is Foto: Pexels

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Texelse Banenmarkt in dorpshuis ‘t Skiltje

Algemeen

De gemeente Texel, leer-werkbedrijf De Bolder en Werkgeversservicepunt Noord-Holland Noord hebben voor dinsdag 28 juni een banenmarkt georganiseerd. Texelse werkgevers en werkzoekenden kunnen elkaar daar ontmoeten.

Op 31 mei vond voor het eerst een banenmarkt plaats. Deze was spontaan georganiseerd door enkele ondernemers en gericht op werkzoekenden uit Oekraïne. Hier waren verschillende Texelse bedrijven vertegenwoordigd, uit diverse branches, voornamelijk horeca, schoonmaak en toerisme. De meeste werkzoekenden die de markt bezochten, hebben hier een baan aan overgehouden. Vanwege dit succes wordt de banenmarkt herhaald. Deze keer is de banenmarkt gericht op alle werkzoekenden.

Aanmelden voor presentatietafel

Deze officiële Texelse Banenmarkt wordt gehouden dorpshuis ’t Skiltje te Oudeschild. Werkgevers zijn daar welkom vanaf 13.00 uur, voor werkzoekenden begint de markt om 13.30 uur. De banenmarkt duurt tot 15.00 uur. Werkgevers die zich er willen presenteren, kunnen dit aan de organisatoren melden per E: trajecten@deboldertexel.nl. Er zijn statafels en gewone tafels beschikbaar, waar ze hun informatie kunnen uitspreiden. Werkzoekenden hoeven zich niet van tevoren aan te melden.