De winnende foto van een winters Wagejot
De winnende foto van een winters Wagejot Foto: Ingrid van Klei

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Wat een plaatje! - Kijker voor Ingrid

Algemeen Wat een plaatje

Als de winnaar van je fotowedstrijd niet op Texel woont, kan het wel eens even duren voordat de prijs kan worden uitgereikt. En zo kon het gebeuren dat pas in het Pinksterweekeinde de winnaar van het winterseizoen kon worden gehuldigd. Ingrid van Klei uit Rhoon was de gelukkige. Met haar gezin heeft ze een vakantiehuisje op het eiland en daar was ze al eerder dit jaar, maar toen was het in het Vogelinformatiecentrum druk met de jaarlijkse Big Day. Nu kon de Bynolyt TX-42 dan eindelijk worden overhandigd.

Ingrid maakte de winnende foto in de eerste week van de winter met haar iPhone, bij het Wagejot, dat toen net was dichtgevroren. “De foto toont de winterse sfeer die we maar heel kort hebben gehad”, legt sponsor en juryvoorzitter Marc Plomp uit. “Je zoekt altijd iets herkenbaars en vogels hebben natuurlijk onze voorkeur, maar dat is niet de standaard als het gaat om een mooie foto.”

Met iPhone

Ingrid gaat er samen met haar echtgenoot Anco regelmatig op uit om foto’s te maken. “Hij is meer op vogels gericht, ik meer op het landschap”, aldus de winnares, die er zeer door werd verrast dat ze eerste was geworden. Daan Koopman, zes keer de weekwinnaar in het winterseizoen, won de tweede prijs, zijnde een exclusieve vogelexcursie vanuit het Vogelinformatiecentrum. Dat stelt vier keer per jaar een zeer waardevolle verrekijker beschikbaar aan de maker van de mooiste foto van het jaargetijde.

Nog een paar weken

De competitie van de lente loopt nog een paar weken en daarna begint de fotowedstrijd van de zomer. Wie ook een gooi wil doen naar zo’n mooie verrekijker of naar de vogelexcursie, kan een poging wagen via de knop ‘Wat een plaatje!’ op onze homepage, waarmee door eenieder aan deze wedstrijd kan worden meegedaan.

Ingrid van Klei krijgt haar Bynolyt TX-42 uit handen van sponsor Marc Plomp
Deze foto, in februari bij Paal 15 gemaakt na een zware storm, was goed voor de tweede prijs
Ingrid wilde de verrekijker meteen wel even proberen