Volgend jaar maart een halve of hele marathon op Texel
Volgend jaar maart een halve of hele marathon op Texel Foto: Pixabay

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Run for KiKa Marathon in 2023 terug op Texel

Algemeen

De Run for KiKa Marathon komt terug naar Texel. Op 25 maart 2023 wordt het loopevenement voor de tweede keer op het eiland gehouden. Behalve een hele kan er ook een halve marathon worden gelopen. Start en finish zijn op het vakantiepark De Krim.

De route voert de deelnemers langs de iconische vuurtoren op de Noordpunt van het eiland, over de stranden en door de duinen van Texel naar de finish, waar hun een feestelijk welkom wacht.

Kinderkanker de wereld uit

Het concept van Run for KiKa Marathon is duidelijk: kinderkanker moet de wereld uit! KiKa-lopers worden ertoe uitgedaagd, naast hun sportieve inspanning, zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kinderkanker. Elke euro telt en draagt bij aan de genezing van kinderen met kanker. Met de opbrengsten van Run for KiKa Marathon financiert KiKa onderzoek naar behandeling en medicijnen voor kinderen die aan kanker lijden. “Samen gaan we voor 100% genezing van kinderkanker”, zo luidt het motto van KiKa.

Deelname

De deelnemers kunnen ervoor kiezen 42 of 21 kilometer te lopen. Bij een minimaal sponsorbedrag van € 950,- ontvangt de deelnemer het startbewijs, de nodige begeleiding, een kledingpakket, de welverdiende medaille en een fantastische ervaring om nooit te vergeten. Meer informatie is te vinden via www.runforkikamarathon.nl.