De rotonde Bernhardlaan/Kogerstraat
De rotonde Bernhardlaan/Kogerstraat Foto: Henk Cornelissen

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Rotondes in Bernhardlaan krijgen nieuwe beplanting

Algemeen

De drie rotondes in de Bernhardlaan – bij het Schilderend, de Waalderstraat en de Kogerstraat – worden van nieuw groen voorzien. Dat gebeurt naar het voorbeeld van de nieuwe rotonde in de Emmalaan, bij de Beatrixlaan en de Elemert. De soorten beplanting die daar zijn aangebracht, zullen ook deze andere drie rotondes in de Koninklijke Ring sieren. Hoek Hoveniers begon dinsdag onder leiding van Griffioen Wassenaar met de werkzaamheden.

De drie bedoelde rotondes waren nog kaal of door onkruid overwoekerd. Het oude groen is enige tijd geleden verwijderd in verband met de plaatsing van nieuwe ANWB-wegwijzers. Nu is een mooi moment om de beplanting van de rotonde in de Emmalaan ook te plaatsen op de andere rotondes in Den Burg.

Andoorn en asters

Er is gekozen voor vaste planten die gemakkelijk in onderhoud zijn, veel kleur hebben en goed zijn voor insecten. Bijvoorbeeld diverse soorten andoorn, asters en salvia. Deze soorten hebben verschillende bloeitijden, die op elkaar aansluiten. “Zo bieden we insecten over een lange periode voedsel én blijft de rotonde langer mooi en kleurrijk”, volgens de gemeente. Naar verwachting rondt Hoek Hoveniers de werkzaamheden op vrijdag 10 juni af.