Gerard en Wilma van Uunen zouden er graag wat collega-vrijwilligers bij hebben (Foto: Henk Cornelissen)
Gerard en Wilma van Uunen zouden er graag wat collega-vrijwilligers bij hebben (Foto: Henk Cornelissen) Foto: Henk Cornelissen

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Oudheidkamer heeft ruimte voor nieuwe vrijwilligers

Algemeen

De Oudheidkamer, het kleinste museum van Texel, is helemaal afhankelijk van vrijwilligers. Gelukkig zet een flinke groep mensen zich in voor dit pittoreske museum. Op het moment is er ruimte voor versterking van het team. Wie het leuk lijkt als gastvrouw of -heer bezoekers te ontvangen, mag zich aanmelden.

Texelaars en toeristen genieten er van mooie spulletjes, de oudhollandse inrichting, een prachtige kruidentuin en interessante tentoonstellingen. De Oudheidkamer is van 1 april tot 1 november elke dag open, behalve op zondag. De gastvrouwen en -heren doen diensten van drie uur: van 11.00 tot 14.00 of van 14.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag is het museum van 14.00 tot 16.00 uur open.

Leuk en leerzaam

De taak van de gastvrouwen en -heren is niet moeilijk, maar wel belangrijk. Zij ontvangen de bezoekers, scannen hun museumpas of verkopen een kaartje en leiden het bezoek in. In de loop van de tijd verzamelden ze veel kennis over de spullen en het huis, die ze met de bezoekers kunnen delen. Henk Snijders, vaste vrijwilliger van de donderdagochtend: “Vrijwilliger zijn in een museum is leuk en leerzaam voor de bezoeker, maar zeker ook voor jezelf!”

Begeleiding

Wie zich aanmeldt als nieuwe vrijwilliger wordt begeleid door ervaren collega’s. Met zijn tweeën opgeven om samen diensten te draaien is ook mogelijk. In overleg wordt afgesproken welk dagdeel uitkomt en met welke frequentie. Belangstellenden kunnen er vrijblijvend binnenlopen om eens een praatje te maken met de dienstdoende vrijwilliger. Bellen of mailen kan ook, met Anneke Schrama, T: (0222) 317741, E: annekeschrama@texelsmuseum.nl.