Veel licht en veel groen op het Marserf
Veel licht en veel groen op het Marserf

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

KRKTR wordt ontwikkelaar van Marserf De Tuunen

Algemeen

De ontwikkelaar van het Marserf in Buurtskap de Tuunen is gekozen. KRKTR Projectontwikkeling gaat er vijftien duurzame huur- en koopwoningen in een gezamenlijk, groen woonlandschap verzorgen.

Het Marserf is het achtste en laatste erf dat wordt ontwikkeld in Buurtskap de Tuunen. Het plan van KRKTR Projectontwikkeling sluit goed aan bij de eerder aangelegde erven in de buurt, aldus de gemeente. Het draait er om innovatie, bewust buiten leven, gezondheid en gemeenschappelijkheid. KRKTR Projectontwikkeling, die ook het Erf van Burg in De Tuunen ontwikkelt, heeft het plan in samenwerking gemaakt. Faro Architecten ontwerpt de woningen en Buiten5 tekent voor het ontwerp van de buitenruimte.

Huur- en koopwoning

Negen van de woningen worden verhuurd en zes verkocht. De huurwoningen krijgen een woonoppervlakte van 100 vierkante meter met drie slaapkamers, een zolder en een tuin. Vier van de koopwoningen hebben een soortgelijke woonoppervlakte. De woonkamer, de keuken en ook een slaapkamer en badkamer liggen er op de begane grond. Op de eerste verdieping kunnen nog twee kamers worden ingericht. Daardoor zijn deze woningen geschikt voor meerdere doelgroepen. Daarnaast komen er twee grotere koopwoningen, met een woonoppervlakte van 160 m2 en een grote tuin. Er zijn geen hoge erfafscheidingen, maar wel veranda’s, overkappingen en veel groen. De bewoners kunnen zo optimaal gebruik maken van de buitenruimte. Ook komt er een gezamenlijke erftuin, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen tuinieren.

Planning en aanmelden

De koopwoningen gaan begin 2023 in de verkoop. De bouw begint medio 2023 en de oplevering zal aan het begin van 2024 zijn. Wie is geïnteresseerd in een woning op het Marserf kan zich aanmelden op de website www.marserf.nl. Belangstellenden worden met een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de voortgang. Ook krijgen ze bericht als de verkoop en de verhuur in gang worden gezet.