Eens moeten wij van het gas af
Eens moeten wij van het gas af Foto: Pixabay

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Showmobiel Duurzaam Bouwloket komt langs

Algemeen

Speciaal voor bewoners van een woning uit de periode 1990-2000 organiseren de gemeente en Duurzaam Bouwloket een energiebesparingsaanpak. Veel van deze huizen zijn beperkt geïsoleerd. Er liggen dus kansen om de woning energiezuiniger en comfortabeler te maken. Door de stijgende energieprijzen is het verduurzamen van de woning interessanter dan ooit.

Op 12 en 23 mei komt de mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket naar Texel. Daar wordt uitgelegd welke duurzaamheidsmaatregelen mogelijk zijn. Er is een onafhankelijk adviseur aanwezig. De showroom staat op het parkeerterrein voor het gemeentehuis en is van 12.00 tot 16.00 uur te bezoeken.

Online informatie

Duurzaam Bouwloket is een onafhankelijke expert, die huiseigenaren begeleidt naar een energiezuinige woning. Het advies is gratis, omdat de gemeente het financiert. Voor wie meer wil weten over het verduurzamen van een woning, wordt op woensdag 11 mei van 19.30 tot 20.30 uur online informatie gegeven. Er wordt getoond hoe een woning stapsgewijs energiezuinig en comfortabel kan worden gemaakt. Ook komen subsidiemogelijkheden aan de orde en er is ruimte voor het stellen van vragen. Wie van deze gelegenheid gebruik wil maken, kan zich aanmelden op de website www.duurzaambouwloket.nl/90-00-texel.

Zie voor meer informatie www.duurzaambouwloket.nl/texel en op www.texelgeeftenergie.nl.