Van links naar rechts: Pieter Buis, Natalja Witte, Amber Luppe en Kevin Huisman
Van links naar rechts: Pieter Buis, Natalja Witte, Amber Luppe en Kevin Huisman Foto: Henk Cornelissen

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Fietsverhuur De Koog: breed assortiment, oerdegelijke fietsen, uitstekende service

Advertorials

Waar een klein en gedreven familiebedrijf goed in is: Natalja Witte en Pieter Buis van Fietsverhuur De Koog breiden hun diensten uit met de verkoop van een aantal prominente merken als Azor, Bakfiets.nl, Batavus en Kalkhoff en opent zaterdag de deuren van Bikeshop Texel aan de Brink.

Als we een bezoek brengen aan Natalja en Pieter is het een drukte van jewelste. “Ik ga goed op deadlines. Er is nog veel te doen”, lacht Natalja. Het hele team werkt hard mee om de winkel op tijd gereed te hebben voor dit weekend, maar er is duidelijk al veel werk verzet. Veel fietsen staan al klaar voor de open dag aankomende zaterdag waar officieel Bikeshop Texel geopend zal worden.

Goede opstartfase

“We speelden al een tijdje met dit idee, maar het was al druk met alle dingen die we doen. Naast de fietsverhuur is dat ook nog het PostNL-punt, de gashandel en metalenhandel C. Spigt. We leveren bovendien ook huurfietsen aan een aantal vakantieparken en aan groepen op locatie. Maar de vraag naar nieuwe en gebruikte fietsen voor de verkoop was er al geruime tijd. Afgelopen half jaar hebben we een goede opstartfase gehad. Kevin Huisman is gepassioneerd in zijn rol als adviseur/verkoper en heeft goede contacten en korte lijnen met onze vertegenwoordigers. Hij kan je veel vertellen over de nieuwste modellen elektrische fietsen”, vertelt Pieter. 

Net als bij de huurfietsen wil Bikeshop Texel alle doelgroepen bedienen. Texelaar en toerist en in verschillende prijsklassen en zowel elektrisch als zonder ondersteuning. “Het Nederlandse Batavus en het Duitse Kalkhoff zijn alom gerenommeerde merken en bieden fietsen aan in een breed segment en bij het Nederlandse Azor (waar ook bakfiets.nl gemaakt wordt) gaan we nog een stapje verder daar laten we fietsen echt bouwen naar wens. Dat zijn dan ook echt fietsen op maat: qua ontwerp, kleur en afwerking. Dat gaat helemaal in samenspraak met de klant”, vervolgt Pieter die zichtbaar enthousiast wordt van de plannen.

Open dag

“We hebben een leuk team en dat maakt het alleen maar mooier bij het aangaan van dit soort nieuwe uitdagingen. We zijn van oudsher al een familiebedrijf en nu werkt ook onze schoondochter Amber Luppe in het bedrijf. Die laagdrempelige sfeer en servicegerichtheid willen we dan ook koste wat kost bewaren. Ik zit zelf sinds 2009 in de zaak en in 2015 is de huidige nieuwbouw neergezet. Pieter en ik hebben er iedere dag weer zin in om de deuren te openen. Dat zegt wel genoeg. We trappen zaterdag af met een ‘kick-off’ van 10.00 uur tot 16.00 uur waar diverse fietsen getest kunnen worden, er fantastische aanbiedingen zijn en er diverse vertegenwoordigers zijn waar je alles aan kunt vragen. Iedereen is welkom in onze vernieuwde winkel, de koffie en thee staan klaar!” besluit Natalja.