Thijs Wiggers (rechts) en Frank Verboom flankeren hun nieuwe collega Leah Witte; links marketeer Arjan Witte (Tekst en foto: Henk Cornelissen)
Thijs Wiggers (rechts) en Frank Verboom flankeren hun nieuwe collega Leah Witte; links marketeer Arjan Witte (Tekst en foto: Henk Cornelissen) Foto: Henk Cornelissen

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Texelse Bierbrouwerij biedt medewerkers volop kansen

Advertorials

De Texelse Bierbrouwerij heeft de wind in de zeilen. Tot in alle uithoeken van het land is de Texels Skuumkoppe op de tap en in het schap te vinden. En in de afgelopen week werd vanuit Londen bekendgemaakt dat zes producten van deze onderneming met een prijs zijn beloond in de prestigieuze European Beer Challenge.

De Texels Skuumkoppe werd er bekroond met dubbel goud bij de ‘pale ales’. Er was in andere categorieën goud voor Springtij, Texels Blond en Overzee IPA en zilver voor Skiller Wit en Texels Tripel. Een mooi resultaat van een bedrijf dat vooruit wil, met een verbouwing in het vooruitzicht waardoor de klant nog meer de beleving van het ambachtelijk brouwen van het Texelse bier gaat voelen.

Nieuwe medewerkers

‘B(r)ouw je met ons mee?’ luidt de uitnodiging aan wie op zoek is naar een leuke, afwisselende baan in een ambitieuze onderneming. Ook deze succesvolle bierbrouwerij is op zoek naar aanvulling van het personeelsbestand. In verschillende geledingen wordt versterking gezocht en het bedrijf biedt volop kansen voor wie zich wil ontwikkelen. Dorien Westland en Rianne de Wit (HR) en Arjan Witte en Lianne ter Steege (marketing) lichten er een paar functies uit. Bijvoorbeeld die van medewerker Marketing & Events. “Het zou mooi zijn als we die vacature snel konden vervullen. We zijn op 2 juli met een Texelse biertuin vertegenwoordigd op het festival Sompop, bijvoorbeeld. Voor het invullen van de evenementen waar de Texelse Bierbrouwerij bij betrokken is, zoeken we een vlotte dame of heer, die gemakkelijk is in de omgang en goed kan regelen. De spin in het web, als het ware; een coördinator tussen organisatie en uitvoering. En als er geen evenementen zijn, kan deze persoon ons marketingteam versterken en onze social mediakanalen en website onderhouden.”

Brouwkennis

Ook aan brouwers is gebrek. Dat is hier vakwerk, want er wordt op ambachtelijke wijze bier gebrouwen. De overname door Heineken, anderhalf jaar geleden, heeft dat niet veranderd. “We zijn in feite een klein familiebedrijf gebleven. We hebben de Texelse cultuur hoog staan en willen haar ook graag behouden. Als brouwer ben je verantwoordelijk voor het hele brouwproces. Een mbo-4-opleiding Voedingsmiddelen- of Chemische Technologie zou goed aansluiten, maar natuurlijk is affiniteit met speciaalbier ook heel belangrijk! Elke ochtend om negen uur is er een smaaktest. Alles wat de deur uitgaat wordt geproefd. De brouwerij wil de medewerkers ontwikkelen en biedt hiervoor opleidingen aan, zoals de Stibon-bieropleiding, waar je kunt worden opgeleid tot biersommelier.”

Extra’s

“We hebben allerlei extra’s voor onze medewerkers, zoals een maandborrel, verder een personeelsuitje in september, een knallend kerstfeest en leuke attenties met Pasen en sinterklaas”, vertelt het viertal. “Er wordt goed voor het personeel gezorgd”, beaamt Leah Witte (22), onlangs begonnen op de inkoopafdeling. Als horecamedewerker leerde ze het merk Texels in haar tienerjaren kennen. “Ik bewonder het enorm, dat Texels Skuumkoppe in het hele land op de tap is gekomen en was er altijd erg benieuwd naar, hoe het hier gaat in de brouwerij. Op mijn zeventiende ben ik van Texel af gegaan om in Groningen te gaan studeren. Graag wilde ik weer terug naar het eiland, maar dan moest er wel een leuke baan voor me zijn. Gelukkig heb ik die gevonden. Ik ben hier met open armen ontvangen, iedereen is hier supervriendelijk en behulpzaam. Er is een mooi inwerkprogramma, waarin je kennis maakt met alle afdelingen, meeloopt met de rondleiding en afsluit met een proeverij. Je ziet meteen het hele proces en iedereen die hier werkt. De sfeer is gezellig, de mensen zijn hier open en oprecht. Je bent hier gelijk onderdeel van de familie.”

Huisvesting

Verder zijn medewerkers nodig in de Technische Dienst, de bottelarij, de financiële administratie en op de afdelingen Logistiek, Inkoop en HR en ook is er behoefte aan accountmanagers in diverse regio’s. Gegadigden van het vasteland zijn zeer zeker ook welkom in het bedrijf. Een heet hangijzer op Texel is dan nog wel het vinden van geschikte woonruimte. Om daaraan tegemoet te komen huurt de Texelse Bierbrouwerij een appartement, bestaande uit zes kamers in het gebouw Tubantia aan de Pontweg. Wie belangstelling heeft voor een van de vele functies, kan zich in verbinding stellen met de HR-afdeling van de Texelse Bierbrouwerij, Schilderweg 214b, 1792 CK Oudeschild, T: (0222) 745034, E: werkenbij@texels.nl. Zie voor meer informatie de vacatures op de website www.texels.nl.

“We zijn een klein familiebedrijf gebleven. We willen de Texelse cultuur graag behouden.”