Daan Kleerebezem en Tessa Lexmond-Kruithof flankeren verf-verantwoordelijke Heidi Stoverink
Daan Kleerebezem en Tessa Lexmond-Kruithof flankeren verf-verantwoordelijke Heidi Stoverink Foto: Henk Cornelissen

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Werken bij... Gamma Texel

Advertorials

Net als veel bedrijven op Texel, is Gamma op zoek naar goede medewerkers. Gamma is een veelzijdig bedrijf, wat betekent dat er veel mogelijkheden zijn, ook voor wie zich wil specialiseren of wil doorgroeien “We hebben een heel diverse groep medewerkers”, vertelt assistent-bedrijfsleider Daan Kleerebezem, die samen met bedrijfsleider Tessa Lexmond-Kruithof het team aanstuurt in de bouwmarkt aan de Abbewaal.

“Ben je tussen de 15 en 75, dan zijn we op zoek naar jou! Er is altijd een natuurlijk verloop in het personeel. Het is leuk werk voor in het weekend of voor een paar uurtjes in de avond, na schooltijd of juist in de middag.”

Allround

Er is ook een zekere behoefte aan allround-medewerkers ‘op de vloer’, die klanten te woord kunnen staan, advies kunnen geven en kassa kunnen draaien. Maar ook zagen, sleutels maken en verf mengen horen hierbij, vertelt Daan. “Als je wilt leren, kun je overal inzetbaar zijn. De servicebalie is een van de dynamische plekken in de bouwmarkt en daar hebben we nu een leuke vacature. De servicebalie is heel divers werk; je moet goed weten waar alles staat, productkennis hebben, verstand hebben van het gereedschap dat we verhuren en je bent ook het gezicht van de zaak, in feite, want de servicebalie is het eerste dat je als klant tegenkomt als je binnen bent. Bovendien hebben we hier een baliefunctie voor PostNL, waarvoor we pakketten uitgeven en verzenden.”

Veelzijdig bedrijf

Doorgroeimogelijkheden zijn er volop. Het team bestaat inmiddels uit 30 collega’s, zowel fulltimers als parttimers en oproepkrachten. “We nemen de tijd om nieuwe collega’s in te werken, zodat ze vol vertrouwen de werkvloer op kunnen. Het inwerktraject bestaat uit 1-op-1-coaching en e-learning. We hebben hier specialisten in bijvoorbeeld verf en tuin, daarvoor zijn mooie praktijktrainingen ontwikkeld. Ook vinden we het belangrijk dat onze vaste medewerkers een BHV-training volgen. We zijn onderdeel van de RAB Groep. RAB heeft meerdere Gamma- en Karwei-vestigingen, evenals bouwcenters en een groothandel in tegels. Het is een mooi en veelzijdig bedrijf.”

Elk seizoen druk

De vier jaargetijden brengen de Gamma verschillende vormen van drukte, maar drukte is er dus altijd. “Nu is het voorjaar; we hebben net ons plantjesweekend gehad met Pasen. Het was erg druk, de mensen zijn nu vooral buiten aan de gang. Dus verkopen we in deze tijd vooral veel tuinhout, barbecues en hogedrukreinigers. In de zomer komen hier veel campinggasten om gasflessen, luchtbedden en andere kampeerartikelen te kopen. Voor wie met de boot in Oudeschild liggen, hebben we een afdeling watersportartikelen. Natuurlijk hebben wij ook alles voor het onderhouden en renoveren van vakantiehuisjes. December staat hier volop in het teken van gezelligheid in huis. Je kunt dan bij ons terecht voor alle mooie kerst- en woonaccessoires en vergeet onze kerstbomen niet.”

Gezellig werken

Heidi Stoverink werkt al 22 jaar bij Gamma Texel. “We hebben hier een hecht en gezellig team. In het begin moet je hier natuurlijk van alles leren, maar daar word je goed bij geholpen. We hebben hier de instelling van ‘wij doen alles samen’. In 2000 kwam ik hier binnen voor de infobalie en de kassa. Op een gegeven moment was hier een vakverantwoordelijke voor de verf nodig. Daar had ik helemaal geen verstand van, dus heb ik wat cursussen gevolgd en nu doe ik dit alweer zo’n zes, zeven jaar”, vertelt ze. Wat Daan mooi aan dit werk vindt, is de diversiteit aan klanten. “Sommige klanten hoef je alleen wegwijs te maken in de bouwmarkt en anderen hebben juist veel advies nodig en laat je met zelfvertrouwen aan hun klus beginnen. Mensen willen soms echt je advies en waarderen het als je hen goed helpt en met hen meedenkt naar de beste oplossing. Ze gaan dan met een tevreden gevoel de winkel uit. Soms weet je zelf de juiste advies of oplossing niet, maar dan is er altijd wel een collega in de buurt om te helpen. Ik merk echt aan de collega’s dat ze het leuk vinden om klanten en elkaar te helpen.”

Wie belangstelling heeft voor een functie in de bouwmarkt, mag langskomen, bellen of mailen. Langskomen vinden Daan en Tessa leuk, want ze laten je graag de winkel zien en hebben dan meteen een eerste indruk. “We hebben er graag weer wat leuke collega’s bij”, besluit Heidi. Het adres van Gamma Texel is Abbewaal 10, Den Burg, T:(0222) 314567, E: tkruithof@rab.nl, I:www.gamma.nl.

“We hebben hier de instelling van: ‘Wij doen alles samen’.”