Marjet van der Vis te midden van de barbecues in het Keukencentrum
Marjet van der Vis te midden van de barbecues in het Keukencentrum Foto: Elisabeth Waverijn

Dit artikel is geschreven door
Elisabeth Waverijn

Elisabeth Waverijn is redacteur bij Texelse Media

Buitenleven: Keukencentrum Texel

Advertorials

Met het mooie weer op komst, is het de hoogste tijd voor ‘outdoor cooking’. Iedereen kijkt ernaar uit om weer gezellig samen te genieten van lekker eten. Bij Keukencentrum Texel ben je op de juiste plek voor alles wat daarmee te maken heeft. Van Big Green Egg tot pizzaoven en van luxe delicatessen tot unieke messen; je vindt het allemaal in de winkel van Marjet van der Vis. Keukencentrum Texel heeft natuurlijk ook een grote keukenshowroom, waar je complete keukens kunt laten samenstellen, afgestemd op je eigen wensen. 

De Ooni-pizzaoven is een nieuwe aanwinst in de winkel van Marjet. “We hebben pizzaovens die branden op gas, pellets en op hout en houtskool. Ze zijn momenteel ook allemaal uit voorraad leverbaar. Het is goed om na te denken over de verschillen voordat je er een aanschaft. De oven op gas is gemakkelijker in te stellen en te doseren qua temperatuur. Ook koelt deze oven snel af en leent dit type zich daardoor uitstekend voor meenemen naar feestjes en op vakantie. De pizzaoven, gestookt op pellets, kun je gemakkelijker doseren dan de hout-gestookte, maar hout of houtskool geeft weer een speciale rooksmaak aan de pizza’s. Tevens zijn er diverse accessoires verkrijgbaar, zoals pizzascheppen - waaronder een met ribbels waardoor de pizza er niet aan vastplakt - in diverse maten. “We hebben ook pizzabloem, kruiden en zelfs tomatensaus. Eigenlijk kun je bij ons alles krijgen om pizza te maken behalve het beleg”, lacht Marjet. “Zelf ben ik erg fan van de pestodipper; die kun je over je pizza of pasta strooien en maakt deze heerlijk pittig op smaak door het mengsel van Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden en peper en zout.”

Cobb-barbecue

De Cobb is een kleine dubbelwandige barbecue, gestookt met een cobblestone. Een cobblestone bestaat uit geperst houtskool, voorzien van luchtkamers, waarin al aanmaakvloeistof is verwerkt. Deze steek je aan en zodra de vlam is gedoofd kun je de Cobb al in gebruik nemen. Marjet vertelt: “De Cobb heeft een dubbele wand, waardoor de buitenkant helemaal koud blijft. Je kunt de barbecue dus gewoon op tafel zetten, ook met kinderen erbij. Deze barbecue is één van de weinige die op de meeste campings gebruikt mag worden. Hij is licht van gewicht en gemakkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld een feestje, naar het strand of op vakantie. Er zijn heel veel accessoires verkrijgbaar voor de Cobb, zoals tassen in verschillende designs, een grillplaat, een wok en zelfs een fluitketel. Al deze accessoires zijn momenteel uit voorraad leverbaar.

Big Green Egg

De Big Green Egg is dé multifunctionele keramische barbecue voor liefhebbers van outdoor cooking. Je kunt er namelijk mee grillen, bakken, roken, braden en (slow)koken. Door het sterke keramische materiaal wordt de warmte goed vastgehouden waardoor je maar weinig houtskool verbruikt. Met de convEGGtor keramische tussenplaat kun je de directe warmte ombuigen en indirect maken en maak je er in een handomdraai een heluchtoven van. Door de luchtstroom aan te passen met de luchtschuif en rEGGulator regel je gemakkelijk de temperatuur. Bij het Keukencentrum zijn er vier verschillende modellen en talloze accessoires beschikbaar. “De kleinste Big Green Egg die wij verkopen is de Mini-Max, die kun je met twee personen optillen en mee op vakantie nemen. De andere modellen, small, medium en large kunnen gecombineerd worden met een onderstel op wielen of ingebouwd worden in een tafel of meubel. De Large is het best verkochte model en hiervoor zijn ook de meeste accessoires beschikbaar. De BGE is naast een BBQ ook een multifunctionele alleskunner zodoende kun je er het hele jaar rond mee kokkerellen.

Nieuwe Forged-accessoires

In de kookwinkel zijn allerlei luxe keukenaccessoires verkrijgbaar. Forged is een bijzonder merk waar Marjet fan van is. Ze leveren unieke hand-gesmede messen die een stoer uiterlijk hebben. Het lemmet is niet volledig gepolijst waardoor het smeedwerk zichtbaar blijft. Van hetzelfde merk is ook nu de Flambadou verkrijgbaar bij het Keukencentrum. Dat is een gietijzeren trechter aan een lange steel, die je eerst in open vuur verwarmt en daarna vult met een stukje vet dat door de hitte vloeibaar wordt. Het vet vat vlam en kun je vervolgens over plakjes rauw vlees of vis heen sprenkelen. Probeer dit maar eens bij oesters! Het is spectaculair en voegt een extra dimensie en beleving toe aan je gerecht. Ook nieuw in het assortiment is een riante vork en een spies in een V-vorm, waardoor het vlees niet gaat schuiven of draaien, deze kun je op je Big Green Egg of een andere barbecue met open vuur plaatsen.

Neem een kijkje bij dit unieke bedrijf met een complete beleving op kookgebied en laat je verrassen en adviseren door het vakkundige team. 

Keukencentrum/Kookwinkel Texel
Bernhardlaan 186, Den Burg
T: (0222) 312447
E: info@keukencentrumtexel.nl
I: www.keukencentrumtexel.nl

Tekst: Elisabeth Waverijn