Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Henk Cornelissen

Claudia de Wit

10 vragen aan

Volgens Sharon Coevert, enkele weken geleden te gast in deze rubriek, is Claudia de Wit (30) een heel goede kandidaat voor de tien vragen. Ze denkt dat Claudia veel te vertellen heeft over haar werk in het onderwijs en de plekken waar ze heeft gewoond, waaronder bijvoorbeeld Aruba. Eens kijken wat daarvan klopt.

Wie is Claudia de Wit?

“Ik ben geboren in het ziekenhuis van Den-Helder op 5 december 1991; een cadeautje van Sinterklaas. Ik woon aan het Paelwerck in Den Burg, met mijn vriend Sijb Vlaming en onze kinderen Dien (4) en Pim (1). Ik ben van een eeneiige tweeling. Mijn zus en ik zijn heel hecht. Ik ben op Texel opgegroeid en toen ik ging studeren ben ik verhuisd naar Alkmaar. Ik woonde daar in een studentenhuis met andere Texelaars. In Alkmaar studeerde ik aan de pabo. Daarna ben ik met Sijb naar Aruba verhuisd. We hebben daar twee jaar met heel veel plezier gewoond. Toen we terugkwamen hebben we een huis gekocht in Den Burg en ging ik aan het werk op de Jozefschool en daar werk ik nu alweer zeven jaar. Vier jaar geleden heb ik de master ‘Educational needs’ aan de Hogeschool van Utrecht afgerond en in het afgelopen schooljaar ben ik behalve als leerkracht ook als gedragsspecialist aan het werk gegaan. Ik doe beide ontzettend graag. In mijn vrije tijd doe ik graag iets gezellig met vrienden en vriendinnen of familie. Ook ga ik graag er op uit met het gezin. Sijb is regelmatig van huis voor zijn werk en de tijd samen vinden we erg belangrijk.”

Wat is je favoriete plek op Texel?

“Mijn favoriete plek is absoluut Jan Ayeslag, paal 12. Ik vind de weg ernaartoe alleen al prachtig. Door de heide, de duinen en uiteindelijk het strand. Van jongs af aan ben ik al een strandliefhebber. Met de familie hebben we een strandhuisje en daar hebben we al veel mooie herinneringen gemaakt. Als ik maar even de mogelijkheid heb en het is zonnig weer, dan kun je mij daar vinden!”

Gewoond op Aruba; hoe kwam dat zo?

“In het derde jaar van de pabo mocht ik drie maanden stage lopen op Aruba. Ik vond het werkelijk fantastisch. Een jaar later kreeg mijn vriend de mogelijkheid via Defensie gestationeerd te worden op Aruba. Ik heb er geen moment over hoeven twijfelen en heb er geen dag spijt van gehad. We hebben daar een ontzettend fijne tijd gehad en heel veel avonturen beleefd. Het klimaat, de mensen, de leefstijl en de sfeer, het is allemaal even fantastisch. Het wordt niet voor niets ‘One happy island’ genoemd. We zouden in principe voor één jaar gaan, maar we tekenden al snel nog een jaar bij. Als het aan mij had gelegen waren we nog langer gebleven, maar helaas moest mijn vriend terug voor zijn werk. Ondertussen zijn we weer helemaal gesetteld op Texel, maar terug verhuizen sluiten we zeker niet uit.”

Waar word je blij van en wat ergert je het meest?

“Ik geef heel veel om mijn familie en ben dan ook veel met hen. Elke zondag op bezoek bij opa en oma en eten bij mijn ouders. Daarnaast zie ik mijn vriendinnen heel graag en gaan we regelmatig samen eten, doen we een drankje of gaan we naar een feestje. In mei zijn we nog naar Dubrovnik in Kroatië geweest. Zo’n tripje maken we elk jaar en ik kan er enorm van genieten! Wat mij het meeste ergert? Mensen voor wie het glas vaak halfleeg is. Ik sta positief in het leven en kijk naar mogelijkheden. Ik denk weleens: je krijgt dat wat je aandacht geeft. Ik geloof sterk dat positieve of negatieve energie bepaalt wat je in je leven aantrekt.”

In welk ander land zou je het liefst wonen?

“Ik ben een zonliefhebber, dus sowieso een tropisch land en dat wordt dan natuurlijk Aruba. Tranquilo, rustig aan. Dat is precies wat ik soms kan gebruiken. Ik kan soms maar doorgaan en wil van alles aanpakken. Ontspanning in de warme zon is dan precies wat ik nodig heb.”

Boek, film of muziek?

“Lezen is echt een verslaving. Ik lees elke dag en zou direct naar de winkel gaan als mijn e-reader het begeeft. Ik houd van historische romans, lees graag over waargebeurde verhalen. Aanbevelingen zijn: ‘9 november’, ‘De nachtegaal’, ‘Portret van een vrouw’, ‘Zeven perfecte dagen’ en ‘De vlinderkamer’. Films en series kiest mijn vriend altijd. Die weet daar alles van. Als je ‘A handmaid’s tale’ nog niet hebt gezien, kan ik je die zeker aanraden. Wat betreft muziek heb ik niet per se een voorkeur. Ik luister graag naar top-40, maar ik vind Hollandse meezingers ook gezellig.”

Waarvoor mogen we je wakker maken?

“Op Aruba kon je echt heerlijke sushi eten. We proberen het wel eens zelf te maken, maar die tipt echt niet aan die van daar. Sowieso kun je me wakker maken voor eten.”

Wat staat bovenaan op je bucketlist?

“Mijn meisjesdroom is toch wel te trouwen op het strand. In het buitenland. Ibiza, Aruba of toch op Texel, maar dan wel met gegarandeerd mooi weer. Waarom het nog niet is gebeurd? Haha! Een geldboom en een vriend die niets van trouwen wil weten. Daarnaast lijkt het mij fantastisch om een wereldreis met het gezin te maken. Wie weet, ooit!”

Wie is het grote voorbeeld in je leven?

“Mijn ouders. Zij hebben ons geleerd er altijd voor elkaar te zijn en dat het belangrijk is om eerlijk te zijn. Daarnaast hebben zij ons meegegeven dat opgeven geen optie is. Pas als je iets hebt geprobeerd en je best ervoor hebt gedaan, kun je met opgeheven hoofd aan iets anders beginnen. Iets wat ik ook mijn kinderen wil meegeven. Inzet tonen en verantwoordelijkheid nemen vind ik belangrijk.”

Wie zou jij graag tien vragen voorleggen?

“Marije Blom. Ik ken haar via de Jozefschool. Haar dochter Nikki heb ik in de klas gehad. Daarnaast heeft Marije me begeleid bij de behandeling van een melanoom. Een lieve, behulpzame, sterke en vrolijke vrouw. Ik denk dat zij genoeg interessants kan vertellen over haar werk in het ziekenhuis en wat ze leuk vindt om te doen in haar vrije tijd.”

Tekst en foto: Henk Cornelissen